Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İlk defa köşemi bir dizinin bitmemesi için kullanıyorum. ‘Bu Kalp Seni Unutur mu?’ ekrana veda ediyor. Tomris Giritlioğlu ile konuştum. “Olmadı” dedi. Show TV’nin projeye çok destek verdiği, ama kanalın ekonomik sorunları nedeniyle yapılan indirimlere rağmen dizinin devamının sağlanamadığı biliniyor. Yapımcı firmanın alacağı epey birikmiş.
Show TV “Dizi devam edecek” diye açıklama yapmıştı.
Giritlioğlu, “10 bölümün senaryosu hazırdı, gerçekten çok, ama çok üzgünüm” diyor. Dedim ya ilk defa bir dizi için buradan diyorum ki “Gelin tavrımızı koyalım ve devamını sağlıyalım”.
Peki bu dizinin önemi ne? ‘Bu Kalp Seni Unutur mu?’, yakın geçmişimizi sorgulayan bir serinin son dizisi olmuştu. Ve eğer final böyle olacaksa, artık benzer projelere ne yapımcı ne de te-levizyon kanalı yanaşır. İşte bunun önünün kapanmaması adına diziye sahip çıkalım diyorum. Taraf Gazetesi’nin televizyon eleştirmeni ‘Telesiyej’ daha önce benzer bir kampanya başlatmıştı. Ben de bu yeni durumun ardından böyle bir çağrı yapıyorum.

BU KALP UNUTULMASIN



EKRANDA EKONOMİ AYAKTA!
Gündüz kuşağında borsa finans, sektör vs. programları kuşak halinde yayınlanıyor. Genelde programları kadınlar sunuyor. Baktım sunucularımız saatlerce ayakta. Dikkatimi çekenler CNBC-E, Sky Türk ve Habertürk’teki sunucular oldu. Daha önce oturarak, sunuyorlardı, neden ayağa kaldırıldılar? Hele ayakta ağırlanan konuklar konuşurken idare ediyor da, soru dinlediği zaman elini nereye koyacağını bilemiyor. Bence hem sunucu hem de konuk açısından sıkıntı verici.

YABAN’IN YENİ REKLAMI GELİYOR
‘Yaban’ fenomeni devam ediyor. Kadir İnanır ile Fırat Doğruloğlu’nun birlikte oynadıkları reklam filmi çok ses getirdi. Şimdi devamı geliyor. Ama bu sefer ‘Genç Yaban’ tek başına oynuyor. Duyduğum kadarıyla her iki isim de iyi para almış reklamdan. E, metni yazan kardeşimizi de görmüş-lerdir herhalde. Bu arada Kadir Ağabey, aynı projede yer alıp almayacakları sorusuna “Olmaz böyle şey” diyordu. Eh, ‘tamamen duygusal’ olan durumlar da bazen fikir değiştirebilir insana!

İŞSİZLİKTE GAZETECİLER İKİNCİ SIRADA!
Can Dündar’ın ‘Canlı Gaste’sinde işsizlikten etkilenen sektörler sıralamasında medya yüzde 19.1 ile ikinci sırada verildi. O kadar iletişim fakültesinin ne işe yaradığını hep merak etmişimdir. Sanırım bu işe yarıyormuş. Ne bu kadar gazete, ne bu kadar televizyon var. Hele yazılı basının adam alacak hali mi kaldı? Elindekine zor bakıyor. Ve her yıl Türkiye çapında iletişim fakültelerinden binlerce öğrenci ‘köşe yazarı olacağım’ hayali ile mezun olup evde oturuyor. Yani hiç şaşırmadım bu rakama.

REHBERİM

‘HANIMIN ÇİFTLİĞİ’NDE SİNEMADA BASKIN
Bu akşam bölümde Kemal ile Halide sinemada Güllü tarafından yakalanıyor. E, yani çok öpüşüp koklaştılar, piknik yaptılar vs yakalanma zamanı gelmişti. Kısmet bu bölümeymiş. Kemal. “Valla karşılaştık” dediyse de Güllü yemiyor, “Sen sinemada karşılaştığın herkesle öpüşür müsün?” diyor. Daha fazlasını izlemek için buyrun ekrana! (KANAL D / 20.15)

BOĞAZ’IN SULARINDA TARİH YATIYOR
24 yıl ara ile battılar. Midilli Kruvazörü ve Atılay denizaltısı. Savaş Karakaş, bu iki batışın hikayesini ‘Savaşta ve Barışta’ belgeselinde anlatıyor. Denizin altında tarihin sır perdesi aralanıyor. Hüzünlü bir öykü de var. (İZ TV / 22.00)