Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dizilerin bol fragman dönemi başladı. Ürünü pazarlamak için önemli. Kısa bir tur atalım dedik.

Pek seksi ve kanlı

‘Ufak Tefek Cinayetler’in tanıtımında, “Kadınlar tek seferde öldüren şey yapmazlar. Onların uzun süre ızdırap çektirecek silahları vardır.” deniliyor ve ardından
bir topuklu ayakkabıyla, keskin bir bıçağın sesi geliyor. Öldüren cazibe hissi. O şeyler nedir, merak ettim doğrusu?

‘Kadın’ ağlatır mı?

Seslendirmesi etkileyici bir fragman, ‘Kadın’... Özge Özpirinçci, ‘Ben bu rolü oynarım’ diyor. Bennu Yıldırımlar’ın yer aldığı kare pek hoşuma gitti. Sophia Loren’in oynadığı ‘İki Kadın’ filmi aklıma geldi nedense. Özge Hanım’ın hali ve tavrından mı?

Benzerlerine benzer mi?

DİZİ TANITIMLARI NE SÖYLÜYOR

Haberin Devamı

‘Klavye Delikanlıları’nda sanki ‘Ulan İstanbul’dan Ferit’i gördüm. Aynısının tıpkısı.
Bu yeni yetme teknoloji çetesi tamam da, fragmandaki ekip, böyle bir çağrışım yaptı.

‘Çukur’ dizisinin büyük lafları vardı, “Burası sadece mahalle değil, alemin adıdır. ‘Çukur’u İstanbul sanırlar. Ama bilmezler İstanbul Çukur’dadır.” ‘Batı Yakasının Hikayesi’ sahneleri birden gözümün önüne geldi, damlarda uçan delikanlıları görünce... Aman ‘İçerde’ kokmasın diye uyarı yapayım. Eh hissediliyor yani.

Damardan girelim

DİZİ TANITIMLARI NE SÖYLÜYOR

‘Babamın Günahları’, kafadan Kore formatı avantajını kullanmak isteyecek. “Baba, annemi neden bıraktın? Ne olursun beni yalnız bırakma” sözleri,
soloda keman nameleri eşliğinde sunuluyor. Küçük kız, gözyaşı ve kadersiz baba... Koreliler’in ‘sağlam melodram iskeletini’ verirse dizi, ne kadar ‘basmakalıp’ olsa da kendini izlettirebilir.

Osmanlı hayali

‘Payitaht Abdülhamid’ yeni sezonda, “Yeni dünyayı inşa ediyoruz orada Abdülhamid’e yer yok. Osmanlı’nın gücünün ulaştığı yerlere sizin hayalleriniz bile ulaşamaz” diyor.
Amcam Orhan Koloğlu, Abdülhamid kitapları yazmıştır. “Kanuni olmak kolay, Abdülhamid olmak zor” der. Bir şey daha söyler, “Osmanlı’nın batışını geciktirdi, son kaçınılmazdı.” Dizi, bu zamanın kahramanı yapmak istiyor kendisini. Çekimi ve oyuncularıyla etkileyici. Böyle işlere soyunmak, hayal bile olsa, sunabilmek ve izletebilmek yabana atılmamalı.