Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dizilerin sürelerinin kısaltılması anlaşılan bir ‘hükümet’ meselesi haline geldi. Ya da öyle gösteriliyor. Ankara’da sektör çalışanları adına meslek brliği başkanının yanı sıra Kültür Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve RTÜK temsilcileri bir araya geldi. RTÜK cephesi toplantından pek tatmin olarak ayrılmamış. Toplantıya yayıncılar ve reklamverenler çağrılmamış görünüyor. Bu bir eksiklik. Konu daha çok çalışanların maruz kaldıkları şartlar ve telif açısından değerlendirilmiş.
Meslek birlikleri düzenlemeyi RTÜK’ten beklediklerini ifade etmiş ki bu bir çelişki. Çalışanların durumlarının düzeltilmesi için bir düzenleme yapılacaksa bunu Çalışma Bakanlığı yapmalı.

Haberin Devamı

Dizilerle ilgili bakanlığa şikayet gelmemiş
Çalışma Bakanlığı temsilcisi, bu konuda daha önce kendilerine hiçbir şikayette bulunulmadığı, bu bakımdan daha önce bir denetimlerinin olmadığı bilgisini vermiş. Haberlerde dizi setlerinin çalışma koşullarının denetlenmesi için bakanlıktan bir müfettiş görevlendirildiği yazılmıştı. Yani bakanlık ‘bilmediği bir konuda’ uzman olmaya zorlanıyor gibi bir durum var.

EUROVISION MEVSİMİ AÇILDI
Eurovision (ben Örovizyon diyorum) Şarkı Yarışması’na gidecek Yüksek Sadakat’in şarkısı belirlenmiş. Dinledik milletçe. Ben artık bu olayın ‘memleket meselesi’ haline gelmesinden sıkılıyorum. Mesela CNN Türk’te ‘Ne Oluyor’da ele almışlar konuyu. Bırakınız gitsiler, bırakınız söylesinler ve gelsinler. Bu yarışmanın müzik cephesinde sadece bir olay vardır; ABBA. Gerisi yalandır.

REHBERiM
‘ÇAPKIN AŞIK’ BİR GÜNDE İKİ KEZ
Televizyonlarımızda bir ilk daha yaşanacak gibi... Show TV çok sevdiği bir filmi bugün iki defa verecek: ‘Çapkın Aşık - Fanfan La Tulipe’... Gündüz saat 16.00’da ilk gösterimi var, gece 23.30’da bir daha yayınlanacak. Daha önce de gösterildi bu film, bu ilginin bir nedeni olmalı...

‘TÜRK BAŞBAKAN’IN OĞLU LİBYA’YI ANLATACAK
Libya fena karıştı. En kanlı isyan orada. Taha Akyol’un ‘Eğrisi Doğrusu’ programında geçmişten bugüne Libya konuşuluyor. Konuklardan biri amcam tarihçi Orhan Koloğlu. Libya’yı en iyi tanıyan isimlerden biri. Tarihi bir bağı var. Babası Sadullah Koloğlu bir süre Libya’da başbakanlık yaptı. Sanırım o hikayeyi de anlatır. Libya’yla bağı hiç kopmadı. Programa Mustafa Özcan ve Soli Özel de konuşacak. (CNN TÜRK / 22.00)

Haberin Devamı

KIBRIS’TA NELER OLUYOR?

SKY TÜRK’te İdris Akyüz’ün sunduğu ‘Ombudsman’ın konuğu Serdar Denktaş. Son dönemde KKTC ile Türkiye’nin arası gergin. Geçmişten bugüne biriken stres patladı. KKTC’nin önemli figürlerinden biri oğul Denktaş. Ada’nın Türk tarafına yakın ismi olarak biliniyor. Anlatacakları enteresan olabilir (SKY TÜRK / 21.00)

BİR BAŞKA KARADENİZ RÜZGARI
Karadeniz yaratıcı ve farklı seslerini çıkaran bir bölge. Kemençeyi daha uzaklara taşıyan grupların ardı ardına çıktığı bir coğrafya. Bunlardan biri Mavi Göç. ‘Yaşamdan Dakikalar’a konuk oluyorlar. Ben de tanımıyordum. Çalışmalarını dinledim. Saksafon, gitar, davul katmışlar. Vokaller muhteşem. Bu işi iyi yapıyorlar. Dinleyin siz de seveceksiniz. (TV8/ 09.45)

Haberin Devamı

MATT DAMON’IN SES VERDİĞİ BELGESEL
‘Journey To The Planet Earth’ belgeseli, insanlar, hayvanlar ve deniz canlıları olarak üç bölüme ayrılıyor. Yeryüzünün ev sahipliğinde tam bir denge ve uyum içinde bulunması gereken canlıların birbirleriyle ilişkilerini, dengesizlikten doğan sorunları ve çözüm önerilerini ekrana getiren belgeselin seslendirmesini Oscar’lı ünlü aktör Matt Damon yapıyor. (SCI TECH TV / 09.00)