Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Benim daha önce defalarca yazdığım bir gerçeği, genç oyuncu Tolga Mendi dile getirdi. Show TV’nin yeni dizisi ‘Yeni Gelin’ in başrol oyuncusu kendisi. Sektörde yerini sağlamlaştırmak istiyor. Destek de var. “Arkadaki kadromuz Mustafa abiler (Mustafa Avkıran), Sema ablalar (Sema Keçik), Renan abiler (Renan Bilek). Sayamadığım bir sürü kişi... O kadar tatlı insanlar ki... Onlar bizden kat kat tecrübeli. Bizi besliyorlar, enerjileriyle yardımlarıyla” diyordu, Show TV’nin magazin programında. Genç kardeşimiz tam da dizi sektörünün klişe formatını vermiş.

Haberin Devamı

Gençler, star olmak için başrolde, ‘tecrübeli isimler’ de onları oynatabilmek için ‘arka planda’ işlerini yapıyor. Gençler ünlenecek. Şampuan, jean reklamlarında marka yüzü olacak, dedikodularla bezenecek. Abi ve ablalar ise dizilerin ‘anne, hala, patron, babaanne ve üvey anne’ kartvizitleriyle onlara eşlik edecek ve paralarını alıp işlerine bakacak. Eleştirmek değil derdim, durum tespiti.

‘AŞK VE GURUR’

Show TV’nin yeni dizisi ‘Aşk ve Gurur’un izlenimi şöyle: Oyuncu kadrosu iyi ve ellerinden geleni yapıyorlar. Fakat senaryo yetişemiyor. ‘Halkımız anlasın’ diye diyalogların seviyesi epey zorlanmış. “Aslı böyle, kendi nasıl acaba?” düşüncesiyle izlemedim.İlk bölüm kıvamda değildi. Damla Sönmez (Zeynep) ve Mert Fırat’ın (Kenan) bir sahnesi vardı. Birden bahçede öpüştüler.

DİZİLERİN ARKA KADROSU DA VARMIŞ

“Dur daha ne oluyor?” demedim. Öncesi bakışlarıyla nasıl bir ruh hali içinde olduklarını bizlere verdiler. Zamansız da olsa ‘öpüşmeyi hak ettik’ sahnesiydi ve etkileyiciydi. Levent Ülgen hep ‘komik ve üç kağıtçı’ rollerin adamıydı. Bu kez acıların babasını oynuyor. “Bu işi de yaparız çünkü; oyuncuyuz” der gibi... Özetle; oyuncular, senaryonun çok önündeydi.

SUNİ DEPREM OLUR MU?

“Herhangi bir ülkenin, herhangi bir teknolojiyle Ege’de İstanbul’u hedef alarak Marmara’da bir deprem yaratma ihtimali var mı?” CNN Türk’te Hakan Çelik ‘Hafta Sonu’ programında sordu. Daha önce de bu konuda iddialar vardı. Prof. Naci Görür ve Okan Tüysüz “Doğru ve bilimsel değil” dediler. Okan Hoca “Barajlarda suyun çok fazla dolmasıyla kabuğa baskı olabilir. Volkanlar’ın yükselmesi sırasında doğaldır. Bazı olmayan hazır depremleri öne çekebilir” dedi. Naci Hoca “Ay ve güneş tutulması vadesi dolmuş enerjiyi, yüklenmiş bir fayı da tetikleyebilir. Tüm bunlar doğal olaylardır” şeklinde konuştu. ‘İnsanoğlunun deprem yaratması mümkün değil’ alt yazısı vardı. Ev ahalisi pek tatmin olmadı ama neyse...