Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Eşkıya Dünya Hükümdar Olmaz’da (EDHO) Emperyalizm ve ABD karşıtlığı ülkemizde had safhada... 68 kuşağı bile bu kadar olmamıştı! Masanın başında toplanınca, mesajlar arka arkaya geliyor. Nitekim masadakiler, yeni sezonda ABD’yle olan ilişkilerin bir özetini yaptı.

Bu masaya yan bakanın...
Ünal: “Bu kadar büyük işler başaran ailelerin bir araya geldiklerinde dünyanın hiçbir kuvvetinin karşısında dayanamayacağı fikri çok önemli” dedi. Silah ticareti, pırlanta, petrol, maden ve bavul ticareti var. Bizimkiler, Avrupa ve Rusya var masada... Eh bir de eski CIA çalışanı George da gelmiş.

Haberin Devamı

İşte sorun burada çıkıyor. “Bu masada ABD’yle sorun yaşamayan hiçbir ülke yok” diyerek Ünal girişi yapıyor. Ama George Bey, burnundan kıl aldırmıyor. Avrupa tarafı biraz yan çiziyor, Rus tarafı ,“Bir ruble bile vermem” diyor. George bize sallıyor çokça, “Siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Haberleşmeyi benim telefonlarımla yapıyorsunuz. Akşama kadar paramı kazanmak için köpek gibi birbirinizi yiyorsunuz. Ben istersem, varsınız” dediğinde film kopuyor. “Sen ticarete, dostluğa gelmedin” diyerekten Hızır Reis tam alnından vuruyor. George nezninde ABD bitmiş oluyor. Biz de ekranda içimizin yağları erimiş durumda, emperyalizme vurduğumuz bu amansız darbeyle mutlu mesut uykuya gidiyoruz.

Maşallah masa kârda...
Anlıyoruz ki masa paraya, para demiyor. Alpaslan, “Hiçbirimizin parayla sıkıntısı yok. Amcamın masayı yönettiği son üç ay gelirlerimiz altı kat arttı” dedi. Yani tam da ekonomik sıkıntının olduğu döneme denk geliyor ki, alkışlamamak mümkün değil.

EDHO EMPERYALİZME KARŞI

Silah ticareti kiminle yapılıyor?
Ateş, Amerikalı’ya soruyor: “Bizim ticaret olarak sattığımız silahlar, örgütün eline geçecek mi?” George’un memleketi bu yıl 500 milyon dolar daha silah parası ayırdı PYD’ye, bizim masayla ne işi olsun. Neyse bu bir dizi, unuttum. Başından beri merak ettiğim bir konu, silah ticareti kimlerle yapılıyor? Bu konuda net bir bilgi olmamıştır. EDHO’nun kendine has bir havası var. Hayallerine kendileri inanmış karakterlerin, resmi geçidi her daim beni cezbetmiştir. Yalnız dizi bir erkekler topluluğu haline gelmiş, bunu aşmak gerekiyor. Aile meclisi toplantılarının kadın muhabbetleri çok iyiydi.