Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu hafta dizimizde ‘Kelebek’ kitabı vardı. Ezel’e operasyonu yapan doktor hediye etmiş. Kitap Henri Charrier tarafından yazılmış otobiyografik bir romandır. Yazar işlemediği suçtan kürek mahkumu olmuştur, Kelebek de lakabıdır. Roman dünyada en çok satanlar arasına girmiştir.
Mahkumluk yılları kaçma girişimleri vs... Dizimiz karakterlere uygun romanlar seçiyor. Bundan önce de Dostoyevski’nin (ki bu bölümde de yine bir ara ortaya çıktı) ‘Kumarbaz’ romanı ekrana yansımıştı.


ROMANLARI BERABER BULALIM
Anlaşılan şiirler ve romanlar dizimizde yer almaya devam edecek. Peki sayın okurlarım sizce bu dizide başka hangi romanlar ve şiirler yer almalı? Beraber senaristlerimize buradan yardımcı olalım. s.kologlu@gmail.com adresime de önerilerinizi gönderebilirsiniz. Bakalım ne hikayeler çıkacak.


BU LAFA ÖLÜRÜM!
Ezel’in sesi duyulur; “Günahlar sessizliğe saklanır. Çünkü bazı günahlar o sessizliğin kendisidir”... Bak bak, lafa bak. Böyle toplu ‘cümle eserleri’ var galiba arkadaşların. Ben de yolda yürürken Ramiz Bey’in ses tonuyla yanımdan geçenlere şöyle diyorum; “Yürüdüğün yolun sonunu biliyor musun? Bitmeyen bir yol!” Sanırım sokaklarda Ezel’ler ve Ramiz Bey’ler, epey çoğaldık!


REHBERİM

KOZMİKÇİ SUBAY
Show TV Ana Haber Bülteni’nde vardı. Valla haberin adı böyle. “Kozmik subay ne yapar?” diye de bir soru soruluyor. Bizim emekli askerimizin kendi halinde yaşarken birden ‘Uzay Yolu’ muamelesi göreceği aklına gelmezdi. Zaten muhabir de yakayı şöyle ele verdi; “Görevimiz Tehlike gibi bir oda hayal edildi”. Hatta odaya girerken hoparlörlerden müziği de çalıyorlar! Bir kozmik eksikti, onu da hayatımıza kattık. Seni gidi kozmikçi seni!

MACERASEVERLERE
Macera türünden hoşlananlar için iyi bir film var bu akşam; ‘Efsane Avcısı’ (Star / 22.10). Bu, serinin ilk bölümü. Daha önce de yayınlanmıştı. Bazıları ‘Gizem Avcısı’ dizisine benzetiyor.

‘GENİŞ AİLE’ SENARİSTLERİNDEN MİZAH PROGRAMI
Televizyonda mizah olayı son zamanlarda yeniden ilgi görmeye başladı. BKM Mutfak bunda etkili. Bu akşam Fox TV’de ‘Al Gülüm Ver Gülüm’ adlı, skeçlerden oluşan, oyuncu kadrosu 30 kişiyi bulan ve amatörlerden kurulu yeni bir oluşumu izleyeceğiz. ‘Geniş Aile’nin senaristleri Kamuren Süner ve Cüneyt İnay yazıyor. ‘Geniş Aile’nin esprileri aldı başını gidiyor. Bazen şiraze ‘espri yapacağım’ diye kaçıyor. Sonuçta ‘hodri meydan’ genç arkadaşlar. (Fox TV / 20.00)

TUĞBA ÖZAY CANLI YAYINDA
Yazmıştım Tuğba Özay yine gündemde albümüyle diye. Bu sabah ‘Her Şey Dahil’de (Show TV / 10.15) karşınızda. Bakalım albüm nasıl olmuş...

İNGİLİZLER FUTBOLU SEVER
Durmadan maç oynuyor adamlar. NTV Spor’da İngiltere FA Cup mücadelesi var; Liverpool - Reading (21.45). Valla saat fena değil.