Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ev ahalisi bir ara, “Yahu bir tane şöyle aklımızı çalıştıran, fikir veren program yok!” dedi. “Ee izliyorsun bunları” dedim. “Doğru da, birden böyle boşluk oldu” yanıtını aldım. Yazıyoruz ve izliyoruz. Şöyle, bir gündüz kumandayla ekranda geçit töreni yapınca, görüntüler sıralandı. Bol gelin ve sürekli kaynayan bir tencere! Malum gelinlerin evlenmeden önceki hallerini ekranda iptal ettik. Şimdi gelin ve damadın belli olduğu, çeyizlerin gösterildiği pasta, börek ve yemek maharetlerinin sergilendiği haller veriliyor. Bazen alt komşu soğan kavurunca, kokusu bize geliyor. Ya da pencere açıksa, malum mahallede otuyoruz, yan taraflardan bir yerden haşlama et kokusu evi sarıyor. Ekran da aynen öyle... Et, sebze ve yemek kokuyor. Bir de aralara serpiştirilmiş dizi eskileriyle, yeni sezonu bekleyenlerin eski bölümlerinden oluşan ‘resmi geçidi’ mevcut... Yemeği zekayla, kadın-erkek ilişkileri ve aile yapısını esprili diyaloglarla anlatan bir Üstün Dökmen saati nerede?

Haberin Devamı

Bir de magazin programlarını eklemek lazım bu kokuların arasına... ‘Bodrum’da gezdiler, tozdular şimdi, İstanbul gecelerine akacaklar’ haberleri... ‘En İyi Kültür Programı Ödülü’ aldı köy meydanına teyzeleri toplayıp, yemek yaptıran program. İzliyoruz da, en iyi kültür ve gezi programı neon ışıklarında dolaşıyorsa, oturup bir düşünmek lazım. Belki de ekranın durumunu anlatan bir ödül...

GELİNLİ, YEMEKLİ BİR EKRAN VAR

VEDAT BEY, SİZDE BULUNUYOR MU?

Knorr reklamında Vedat Milor’la Arda Türkmen yer alıyor. Akıllı seçim. Ülkemizin en ünlü güvenilir damak tadı kartvizitleri... Ev ahalisi yine de merak edip sordu, “Acaba kendi mutfaklarında var mıdır, kullanırlar mı?” Sonra da “Hiç zannetmiyoruz” dediler. Merak ettik, var mı? Yoksa, durum sadece reklam mı?

GELİNLİ, YEMEKLİ BİR EKRAN VAR
ESTETİK Mİ OLDU?

Yukarıda yaz, sonra gel, başlıktakini sor! Bizden adam olmaz! “Bir değişiklik var Zuhal Topal’da burnunu estetik yaptırmış galiba?” diye yumurtladı bizimkiler. “Kesin yaptırdı” diyorlar. Bir dirilik ve gençlik mevcut kendisinde. Doğru mu Zuhal Hanım?