Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sandıktan yaz dizileri çıkıyor. İzlenme oranları havaların ısısına göre değişecek. Sıcak bir yaz reytingi düşürür, esintili ortamlar yükseltir.

Doktorlar eşittir şov

‘Kalp Atışı’ bir Kore dizisi uyarlaması. Sevgili Faruk abi (Faruk Bayhan) pek seviyor uyarlamaları. Bir tane daha sunuyor bizlere... Bakalım bu yaz, Öykü Karayel’le Gökhan Alkan özellikle kadın izleyicinin kalp atışlarını ne kadar etkileyecek? Orijinal adı ‘Doctors’. Malum kanalın ‘Doktorlar’ı pek meşhurdu. Dizisiyle bütünleşmişti. Bir bilinçaltı çalışması yapıldı diyebilir miyiz? Tanıtımda aşkın kalp atışlarının kendi yolunu nasıl da bulduğunu kısa ve öz anlatılmış hoş müzik eşliğinde...
Barış Pirhasan yönetmen koltuğunda,
Makbule Kosif senaryo dümeninde ellerinden geleni yapacaklardır diye bekliyorum.

Haberin Devamı

Hadi bakalım!

HANIMLAR BEYLER  YAZ GELDİ

FOX’un yeni dizisi ‘Deli Gönül’ başrollerinden mesajlar vardı. Murat Ünalmış, “Bir dizinin olmazsa olmazlarından biri ekip olabilmek ve sette uyumla çalışmaktır. Çünkü izleyici o enerjiyi her zaman hisseder. Ne mutlu ki sete çıktığımız ilk günden beri ekip olarak çok güzel bir uyum yakaladık” demiş. Laf olsun diye konuşmamış, doğru tespit. Tuvana Türkay ise; “Çok uzun bir aranın sonunda inandığım bir senaryo ve ekiple beraberim” diyerek ortaya karışık söylemiş. Dizide Burak Ceylan kardeşimiz var. Genç kızlar pek hayranmış. Geleceğin ‘star’ı diyorlarmış. Sürpriz dizi!

Yeşilçam olalım

ATV’de ‘Kanatsız Kuşlar’, tanıtım müziğiyle ‘70’li yılların İstanbul’a göç havasında oyuncularıyla bir Yeşilçam melodramı sunuyoruz’ mesajıyla yazın şansını arayacak. Kadınları ağlatır ve acındırırsa izlenebilirmiş gibi geldi. ‘Melis Tüzüngüç’ü parlatalım’
diye de düşünmüş olabilirler.

Yazın komedisi

‘Türk Malı’ genişletilmiş ve değiştirilmiş kadrosuyla yazın komedisi olmak isteyecek. Tanıtımdan anladığım Tayfun Güneyer’in abartılı güldürelim sahnelerinin bol olduğu bir dizi bekliyor. Şafak Sezer’e ‘ideolojik olarak’ gıcık kapılır fakat komik bir adam olduğu da gerçektir. Abiye Kuzu’nun yerine, Hasibe Eren mi geldi diyelim yoksa, Eren de mi oynuyor? Mehmet Ali ve Nergis Kumbasar için ‘Abi ne oynayacağız söyleyin yeter’ oyuncuları da diyebilirim. Bu ekip güldürebilir de hüsran da olabilir çizgisinde... Kimin elinde? Tayfun Güneyer’in.