Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ATV’de önümüzdeki aylarda ‘Gönülçelen’ başlayacak. Senaryo ekibi iddialı; Nilgün Öneş, Gül Dirican ve Sertaç Ergin. Bir Tomris Giritlioğlu prodüksiyonu. Başrollerde Tuba Büyüküstün ve Cansel Elçin var. Bir Roman hikayesi. Tuba Büyüküstün, Tarlabaşı’nda gezmiş, Roman şivesi ve dansını öğrenmek için dersler almış. Müzik hocası Murat’ı canlandıracak olan Cansel Elçin de piyano dersleri almış. Bakalım bu derslerin sonucu ne olacak. Tabi buradan böyle yazmak kolay, bir de onlara sormak lazım.

İKİ YENİ DİZİ DAHA


Audrey Hepburn’ün dönüm noktası sayılan müzikal ‘My Fair Lady’den yola çıkarak çekilen ‘Gönülçelen’de Tuba Büyüküstün başrolde.


TERÖR, SİYASET VE AŞK
İkinci dizimiz ‘Karanlığın Gözleri’. Çekime başlanmış, 5 Mart’ta yayına girecekmiş. Yapımın, 2010’da başlayan dizilerimizde yükselen bir trend olan siyaset-terör ve aşk üzerine olacağı belirtiliyor. ‘Takva’ filminden tanıdığımız Öznur Kula ve ‘Kader’ filminden Ufuk Bayraktar başrolde. Bu konuları işleyen çok sayıda dizi yapıldı. TRT, Star, Samanyolu TV bu tarz örneklere yer verdi. Show TV’nin ‘Bu Kalp Seni Unutur mu?’su ve biraz da ‘Tek Türkiye’ izlenme oranı sıralamalarına ilk sıralardan girebilmişler. Yani bu temalar zor. Bakalım bu dizi ne yapacak?


REHBERİM

KİŞİYE ÖZEL PAPARAZİ
Evet böyle bir meslek var. Bunu yapan fotoğrafçı karı-koca; Tuğrul ve Biriz Kurban. Bakalım neler yapmışlar. İlginç bir meslek olmalı. Köşe bucak çaktırmadan fotoğraf çekmek. Saba Tümer’in programı ‘Bu Gece’ye konuk oluyorlar. (CNN TÜRK / 23.05)

Haberin Devamı

BU KONULARIN SONU YOKTUR AMA MERAKLISI ÇOKTUR
Medyumluk, fal, rüya, kader, bu konular her daim ilgi çeker. Hani dedim aklına gelmiş olabilir izleyicinin, böyle bir program varsa biraz vakit geçireyim diye. Kanaltürk’te ‘Neşter’ (00.30) programında ‘Sosyete Medyum’u Şermin Tokuşçu ile ilahiyatçı Serkan Tekin karşı karşıya. Belirtmeden geçmeyeyim, bu işin tartışmasında mutlaka ilahiyatçıyla medyum karşı karşıya gelmeli ki tadı çıksın.

ARTIK DENİZ ARCAK SUNACAK
Kanal D’nin ‘3-2-1 Pişir’ adlı programı revizyona uğradı. Daha önce Kamil Güler sunuyordu, olmadı, şimdi Deniz Arcak ile tekrar başladı. (11.30)

İNCİ ARAL ZAMANI
İnci Aral’ın yeni romanı ‘Sadakat’in pazarlaması çok iyi yapılıyor. Sanırım yazarın diğer kitapları bu kadar iyi tanıtılmamıştı. Aral, bugün TV8’de yeni program ‘Erken Baskı’da Seda Akgül’e konuk oluyor. (19.00) Yarın da Hülya Avşar’ın programına katılacak. İkisinde de konuşulacak konular farklı. Bu akşam demokratik açılım konuşulacak yarın da kitap.

Haberin Devamı

GERİLİM SEVENLERE
Bu akşam Kanal D’de “Gerilim olsa da seyretsek” diyenleri tatmin edecek bir film var; ‘İhanetin Bedeli’. Süpriz sonuyla izleyenleri hayrete düşüren film olarak değerlendirilmiş. (23.00)

MANÇO AİLESİ EKRANDA
Barış Manço’nun ölüm yıldönümünde Manço Ailesi ‘Deryalı Günler’de. Lale, Doğukan ve Batıkan Manço, Derya Baykal ile ortak anılarını paylaşacaklar. (SHOW TV / 14.00)