Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Show TV, pazar gününde değişiklik yapmış. Kanal, ‘Güldür Güldür Show’un tekrarını koymuş. Hafta içi zaten her boşluk ‘Güldür Güldür Show’la dolduruluyor. Dizi tutmadı, kalktı, sorun değil hemen ‘Güldür Güldür Show’ ekranda...

Program, 2013 yılı eylül ayından bu yana Show TV’de yayınlanıyor. Ve o günden beri hep istepne görevi görmüştür. Bu, ‘programın işi budur’ anlamında kullanılmıyor. Kanalın, eksiğini gediğini kapatmak adına programı reyting panzehiri olarak görmesi durumu... Bu hafta hem cuma hem de pazar günü ekranda ‘Güldür Güldür Show’ vardı. ‘Kalp Atışı’ bitti, boşluğu kim dolduracak?

Haberin Devamı

Toplum gerçeği ama biraz fazla

‘Sen Anlat Karadeniz’ dizisi, psikopata bağlamış bir halde. Sevgili Osman Sınav’a sormuştum ve “Bunlar günlük hayatta yaşanmıyor mu?” demişti. Sınav, sert sahneleri seven bir yönetmen. ‘Kılıç Günü’nde, eşcinsel yatak sahnesiyle epey gürültü koparmıştı. ‘Sen Anlat Karadeniz’ dizisinde de kadına şiddet sahneleri aynı şekilde. Son bölümü izlerken ev ahalisi, tecavüz sahnesi geri dönüşlerinde çok rahatsız oldu. Toplum gerçeğiyle, dizinin yayın saati ve vatandaşın evinde oturup, ailecek izlediği gerçeğini de unutmayalım.

Dudak okumalı ‘Çukur’

‘Çukur’, kötülüklerin vuku bulduğu, fakat iyi insanların buraya yerleştiği hatta romantizmin doruklarında gezintiler yapılan bir dizi. Bu karmaşa, elbette kötü sözlerin de kendine yer bulmasına vesile oluyor. Diziler, hayatın gerçeklerini bizlere aktarıyor ya, o açıdan küfürler kulağımıza kadar ister istemez geliyor. Olabildiğince, çocuklarımız etkilenmesin diye ‘bip’ diye bir yöntem mevcut, o uygulanıyor. Daha doğrusu uygulanıyordu. Şimdi dudak okuma yöntemiyle, aslında küfür ettikleri ortaya çıktı.