Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan bugün, Mehtap TV’de ‘Kahve Molası’na (10.20) konuk oluyor. Televizyonlardaki tartışma programlarının karizmatik isimlerinden biri. Hatta onun artık tele-vizyonun vazgeçilmez figürlerinden biri olduğunu da söyleyebiliriz.
Arıboğan, bir zamanlar kendini James Bond’un kızı gibi hissettiğini anlatacak. Ayrıca çocukluktan bugüne gelen yaşam öyküsü de ilgiyle izlenebilir. İzlerseniz neden olduğunu anlayacaksınız!


EKRANDA SEZEN - AJDA DOSTLUĞU
NTV, Ajda Pekkan’ın yılbaşı gecesi ekrana gelen ‘Hayatımın Yılı: Ajda Pekkan’ bölümünü (21.00) tekrar yayınlıyor. Konserde Ajda, Sezen Aksu’ya sevgilerini gönderdiği ‘Vitrin’ şarkısını da söylemişti. Malum, en son TRT Müzik kanalının açılış konserini birlikte vermişlerdi. Bu acaba bize verilen bir imaj mı, yoksa ikisi can ciğer kuzu sarması mı? Bunu da 2010’da öğreneceğiz.


BİR KÜLT FİLM
Defalarca ekrana geldi, ama bir benzerinin olmaması onu özel film konumuna sokmuştur; ‘Rezervuar Köpekleri’. Bu akşam 24 kanalında ‘Tematik Filmler Kuşağı’nda (20.00) oynayacak. ‘Yasadışı bir iş içinde bile kendi kuralları çerçevesinde etik, ahlak, iyilik ve merhametin gerekliliği’ mesajı, Quentin Tarantino’nun sıra dışı anlatımı ile şekil buluyor. Bu akşam farklı bir film izlemek isteyenler için tavsiye edilir.

PEŞ PEŞE YABANCILAR
Pazar akşamı futbol olmayınca Kanaltürk peş peşe iki yabancı film koymuş. Gerçi pazar akşamı genelde, pazartesi telaşı içinde olunduğundan, patlamış mısırlar eşliğinde iki film havası pek yaşanmıyor. “Sana ne kardeşim, sen yaz da biz bakarız” diyenler için bilgiyi veriyorum: ‘Yuvadan Uçuş’(19.45), ‘Kıyamet’(22.00) peş peşe ekrana gelecek.

GÖZÜME TAKILANLAR

YENİ KANKİGİLLER DOĞUYOR
Kankigiller, bir dönemin TV yıldızı olmuştu. ‘Yemekteyiz’ programının son yarışmacıları Seçkin ve Yetkin Erten kardeşler onları hatırlatıyor. Bu yarışmanın ilk ikiz kardeşi de onlarmış. Çok nazik, hassas, duygusal insanlar. Anladığım kadarıyla yarışmanın fazla ‘avam’ olduğunu düşünerek giyim-kuşam, hal ve tavırda ‘aristokrat’ bir havaya girilmiş. Kont ve kontes havasındalar, ama pet şişeden gazoz içiyorlar!

TRT TARAFLI BİR KANAL
‘Tarafsız habercilik’ diye bir kavram bana pek uymuyor. Kanalın hangi tarafta olduğu, haber metinlerinde kendini gösteriyor. Cuma akşamı TRT 2’nin 23.00 haber bülteninde Tekel işçilerinin hükümetin teklifini kabul etmemesi şöyle duyuruldu: “Önerilen bütün planlara rağmen eylemci işçiler memnun olmadılar.” Bunu bir hükümet sözcüsü söyleyebilir. TRT haberinde şu mesajı vermiştir; “Valla hükümet elinden

JAMES BOND’UN KIZI GİBİ HİSSEDEN ÜNLÜ PROFESÖR KİM
geleni yaptı da bu işçiler anlamıyor.”


STAR’DAN BİR PAZAR MÖNÜSÜ
Yılbaşı gecesi çok yorulan kanallar hafta sonunu tekrarlarla geçiştiriyor. Star yılın son akşamı ses getiren ‘İbo Show’u tekrar yayınlıyor (20.00). Hatırlatalım; İsmail YK ile Petek Dinçöz var.
Ardından tekrar macerayla ‘Benim Annem Bir Melek’ (22.30) ekrana geliyor.