Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ABD’de CBS kanalı, yeni bir uygulamaya başladı. Dizisi‘The Good Fight’ı kendi internet sitesinde paralı yayınlayacağını açıkladı. 10 bölümlük dizinin izlenme tarifesi şöyle; reklamlı izlersen 5.99, reklamsız istersen 9.99 dolar. Her hafta bir bölüm yayınlanacak. İzleyici çekmek için pilot bölümü açık kanalda yayınlayacak.

KANAL AÇIK, DİZİ PARALI
Diğer dokuz bölüm paralı. İzleyicilerin zaten kanal için para ödedikleri, ayrıca bu dizi için para ödemelerinin ‘etik’ olmadığı yönünde eleştiriler de gelmiş. Bizim kanallarda böyle bir durum olabilir mi? Türkiye’de çanak antenle kanallar bedava izleniyor. Yetmiyor, platforma giriş için üzerine para veriyor, televizyon kuruluşları.

Haberin Devamı

‘24’ DİZİSİ NASIL DEVAM EDECEK?

‘24’ şimdi oldu ‘24 Legency’. ‘Jack Bauer’ bitti. Yerine Corey Hawkins’in oynadığı Eric Carter yeni kahraman olarak geldi. ‘24’, 11 Eylül saldırısından iki ay sonra yayına girmişti. ‘24 Legacy’, Trump’ın başkan seçilmesine denk geldi. Dizinin yayınlanan ilk bölümünün ardından Amerikan basınında yazılar çıktı.

New York Times Magazin, “24, sizi teröristlerden korkutmak için yeniden geldi” yazdı. ‘’Donald Trump ABD’sinde seyretmesi zor” yorumu ise GQ Magazine’den geldi. New York Times, ilk bölüm için; “İslamofobi için bir reklam spotu gibi” diye yorumda bulundu. Vanity Fair; “24 Legency, izleyicide İslamafobi duygularını besleyecek görüntülerden imtina etmek istedi. Bunu, esmer adamların bir evi haşin bir şekilde istila etmeleriyle göstermek, makul görülebilecek bir tercih değil” dedi. Dizinin bir kurmaca olduğunu söyleyenler de var. ‘24 Legency’ anlaşılan Trump iktidarında ilerleyen bölümlerde epey tartışılacak bir dizi olacak.

YAŞASIN KAPİTALİZM!

IKEA, bizde de bilinir bir markadır. İsrail’de ‘değişik’ bir kampanya başlatmış. Haredimler (aşırı dindar Yahudi) için özel bir pazarlama yöntemi bulmuş. “Kendi yaşam biçimlerine uygun ürünlerimizden faydalanmalarına olanak sunmak için” diyorIKEA. Kampanyanın fotoğraflarında çocuklarıyla ilgilenen baba figürü var sadece. Görüntülerde kadın yok.