Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Latin Amerika’nın televizyon sektörü fuarı Mip Cancun, 15-17 Kasım tarihleri arasında Meksika’nın Cancun şehrinde yapıldı. Burada pek konuşulmuyor ama Türk dizi sektörü sadece proje satmak için değil, dizi yapmak üzerine de anlaşmalar yapıyor. Bu fuarda Kanal D epey etkili oldu. Mesela, ‘150 pazara dizi satan Kanal D’nin Latin Amerika’da ortak aradığı’ yönünde haberler yer almış. Hatta bu iş daha bir elle tutulur duruma gelmiş. Kanal D, Şili’nin 1990’da kurulan ilk özel televizyonu Mega TV’yle bir ortaklık anlaşması yapmış. Kanal D’nin Latin yapımcılarla 10 saatlik küçük diziler çekme isteği var. Bu projelerin bir özelliği de Kanal D’de yayınlanmayacak olması.Yani büyük oranda Latin piyasasına çalışılacak. Akıllı iş!

Haberin Devamı

YUNANİSTAN’IN YARISI ‘SURVIVOR’ SEYRETTİ

Acun Medya imzalı ‘Survivor Yunanistan’ın çok izlendiği haberleri çıkmıştı. Bu boyutta olduğunu, tesadüf eseri gördüm. Yunanistan’da Antenna 1 kanalı, ‘Nomads’ adında ‘Survivor’ benzeri bir yarışma yapıyor. Hatta ‘Survivor’ı geçer mi?’ tartışmaları da olmuş. Reyting sonuçlarına baktım. Araştırmaları Yunanistan’da AGB Nielsen yapıyor.
23 Kasım tarihli bilgilerde ‘Nomads’ yüzde 7.9’la altıncı sırada. Tesadüf, yine bir Acun Ilıcalı imzalı ‘The Voice Of Greece’ yüzde 10.4’le gün birincisi. ‘Survivor’ın Yunanistan ayağı, ocak ayında başlayacak. ‘Nomads’ ile rekabet yaşanacak. Bana gelen bilgiler, ‘Survivor’ın açık ara önde çıkacağı yönünde. Geçtiğimiz yıl başlayan yarışmanın verileri bunu gösteriyor. Yunanistan’da yarışmanın yayınlandığı saat diliminde açık olan televizyonların ortalama yarısı, ‘Survivor’ı izlemiş. Yüzde 10.3 izlenme oranıyla başlayan program, giderek artmış. Mart ayında yüzde 20.1, haziranda ise share’de yüzde 51’in üzerine çıktığı günler olmuş.

‘Yaparım bilirsin’ de aynı kanalda yer alıyor

Acun Medya’nın diğer işleri ‘The Voice of Greece’ ve ‘Greece Has Talento’ (Yetenek Sizsiniz) ilk sıralarda yer alıyor. Ortalamaları yüzde 12 ile yüzde 10 civarında. ‘İşte Benim Stilim’e benzer ‘My Style Rocks’ da yine Ilıcalı’nın işlerini alan SKAI kanalında. Zaten kanal, bu programlar sayesinde reyting sıralamasına girmiş. Bizde daha önce ‘Yaparım Bilirsin’ (My Man Can) adıyla yayınlanmıştı. Yunanistan uyarlamasını da
Acun Medya yine aynı kanala yapacak.