Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu ay ekranda, 54 yerli film gösterildi. TRT kendi çektiği ‘TV filmleri’ ağırlıklı gitmiş, TRT’de 14 yapım ekrana geldi. Özel televizyonlar arasında bir numara
12 filmle TV8 oldu. Onu, Star TV 11 ve Show TV 10 adetle izliyor. ATV ile Kanal D, üçer film göstermiş. FOX, bir yerli film göstermiş. Filmlerin tamamına (TRT dışında) yakını komedi.

Ekranda reyting yapanlar hangileri? ‘Recep İvedik’, ‘Eyyvah Eyvah’ ve ‘Hükümet Kadın’ serileri baş köşede. Cem Yılmaz filmlerinden ‘AROG’ ve ‘Yahşi Batı’ en çok rağbet görenlerden. ‘Oflu Hoca’nın Şifresi’ ve devamı da aynı şekilde. ‘Geniş Aile’ ve ‘Düğün Dernek’ her daim başvurulanlardan. ‘Vizontele’ler de bu listenin içinde. ‘Entelköy Efeköy’e Karşı’ Star TV’nin her daim gösterdiği yerli filmlerden. Kemal Sunal dışındaki yeni liste bu şekilde. (Kaynak: Interpress Ajansı)

Haberin Devamı

‘Kalp Atışı’ ne oldu?

KANALLARI KURTARAN  YERLİ FİLMLER

‘Kalp Atışı’, yaz döneminin en flaş dizilerinden biriydi. İzlenme oranlarının çok üzerinde rakamlara ulaştı. Yeni sezonla birlikte ‘total’ izleyicide günün beşinci dizisi olmuş. Bu kategoride yüzde 6.27’leri görmüştü. AB’de ise, dördüncü sırada. Ortalaması yüzde 4.5 civarlarında. ‘Aşk ve Mavi’, ‘İstanbullu Gelin’ ve ‘Arka Sokaklar’ gelince, izlenme oranları bölündü. Gün değişikliği olabilir mi? Yoksa bu kadarı yeter mi?

Seda Sayan bu ismi açıklayacak mı?

Ev ahalisi olarak, pazartesi gününden bu yana Seda Sayan’ın, ‘Murat’ın annesi hangi ünlü Yeşilcam starı?’ programını izliyoruz. Gerçek bu, seyrediyoruz. Yeşilçam starlarının resimleri ve filmlerinden kareler de gösterildi. “Acaba bunlardan hangisi Murat’ın annesi?” diye soruldu. Sonra vazgeçtiler.

Ev ahalisi, “Valla buna benziyor” diye tahmin yapmaya başladı. İnternet ortamında baktım, bir isim üzerinde yoğunlaşma var. İş büyümüş. Show TV yönetimi aranmış, ‘ekranda görülen isimler’ adına. Yayının kesilmesi istenmiş. ‘Düğüm çözülecek, gerçek anne açıklanacak’ sloganları susmuyor. ‘Artık Susma’ programı, adı gibi susması mümkün olmayan bir yola girdi. Yazının yazıldığı dün açıklanmadıysa, bugün bu isim açıklanmalı. Açıklanamıyorsa, iş mahkemede bitecek gibi görülüyor.

Haberin Devamı

‘Bir tane duvar çökmüşse ne olmuş!’

İnşaatın kepçesi yanlışlıkla yandaki eve giriyor. İçeridekiler şokta. İhbar üzerine Show TV muhabiri İbrahim Konar olay yerine gidiyor. Etrafı sarılmış. ‘Çekme lan’ durumu. Müteahhitin sözleri, “Bir tane duvar çöktü, ne olmuş? Allah’a şükür kimse altında kalmamış.” Muhabir, “İlla birinin ölmesi mi lazım?” diye soruyor. Müteahhit, “Allah yazdıysa ne yapacaksın?” diyor. Haber, Türkiye’nin fotoğrafı gibi. Kimse bunlar münferit hikayesi anlatmasın. İlaveten, muhabire darp var.