Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sekiz yeni dizi var ekranda. Verilere göre üç tanesi ayakta kalır. ‘Yeni Gelin’, ‘Çoban Yıldızı’ ve ‘Payitaht Abdülhamid’. İlk bölümüyle her iki kategoride iyi iş yapan tek dizi var; ‘Yeni Gelin’. Hem total, hem de AB grubunda gün üçüncüsü oldu.

Özcan Deniz tırmanışta...

‘İstanbullu Gelin’in (Star TV) ilk bölümü AB’de 4’üncü, totalde 16’ncı sırada.
Sonraki hafta totalde 7’nci sıraya yükselmiş.

Gelişme var. Star TV’nin ikinci işi ‘İçimdeki Fırtına’ bekleneni veremedi. AB’de epey gerilerde (17 ile 21’inci sıralarda). Aynı şekilde total izleyicide de durum farklı değil. Show TV’nin ikinci işi ‘Aşk ve Gurur’ hikayesi ve ekibiyle aslında ‘buralarda olmamalıyım’ diyor. İlk bölüm, totalde 20’nci, AB’de 16’ncı oldu. FOX’un iki işinden biri çok iyi; ‘Çoban Yıldızı’ total izleyicide her iki bölümde ikinci oldu. AB’de 9’uncu sırada. İkinci hafta 8’e kadar yükseldi. ‘Kırlangıç Fırtınası’nın ilk bölümü hem total hem de AB’de 16’ncı sıradaydı. TRT 1’in ‘Payitaht Abdülhamid’i iki bölümü AB’de 2’nci oldu. Total izleyicide ilk bölüm 14’üncü sıradaydı. Dizi, son bölümde bu kategoride 6’ncılığa kadar yükseldi.

Haberin Devamı

‘ORMAN BAKANI OLMAK İSTEDİM’

KİMLER KALIR KİMLER GİDER

Bloomberg’te Doğa Rutkay’ın ‘Her Şey Bu Masada’ programının konuğu Burcu Esmersoy’du. Reklamlar hariç, ekranda uzun zamandır görmedim, olgunlaşmış. “Çocukluğunda hayalleri neydi?” sorulardan biriydi. Burcu Hanım’ı anneannesi ve dedesi büyütmüş. Dede orman mühendisiymiş. Esmersoy, “Orman davalarına bakardı. Hayatı ormanların yok edilmesine karşı mücadeleyle geçti. Mahkeme açılıyordu, dedem ekspertiz olarak çağrılıyordu. Saatlerce ağlayarak raporlar ve haritalar hazırlardı. Dedemin üzüntüsünü bitireyim diye orman mühendisi olmayı hayal etmiştim. Sonra da orman bakanı olayım demiştim. Geldiğim nokta bu
oldu” dedi. Ormanlar hâlâ yok ediliyor.

Bunun için mücadele edenler var. Esmersoy, çocukluk hayalini onlara
destekle gerçekleştirebilir.

CANER ERKİN’E TEKLİF GELDİ Mİ?

‘Aşk ve Gurur’ dizisinde iki dakika oynaması için Caner Erkin’e 500 bin TL teklif edildiğini iddia eden haberler vardı. Ben de Limon Yapım’a sordum. İşin aslı bambaşka! “Biz, Beşiktaş’ın faal futbolculuk dönemini çoktan kapamış bazı isimlerine bir sahnede görünmeleri için ricada bulunduk, cevap bekliyoruz. Herhangi bir bedel teklif edilmedi. Zaten ‘ricada’ bulunduğumuz isimler de, bu işe para yüzünden ‘evet’ diyecek kişiler değil. Olayın aslı budur.”