Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni başlayan ‘İbreti Ailem’ ve ‘Annem Uyurken’ ve final yapana kadar ‘Çocuklar Duymasın’... İki yeni bir eski diziyle yazın çarşamba akşamları ‘komik’ geçecek. İki yeni dizinin hali nedir? Ben tutucu oldum ya da o akşam formumda değildim, topu kendi tarafıma atayım ve özetle “Vallahi sarmadı” diyeyim...
‘İbretim Ailem’ (Star) baktım forumlarda genel olarak beğeni toplamış. Hatta uçar kaçar bir dizi olduğu, esprileriyle farklılığını ortaya koyduğu yazılmış. ‘Geniş Aile’den hatırladığımız Ömer Uğur’un bu dizinin yönetmeni olması “Yeni ‘Geniş Aile’ geldi” müjdeleriyle duyurulmuş. Dedim ya, ya ben başka dizi izledim ya da kafam basmıyor. Böyle bir heyecanı ve müjdeyi yaşamadım. İzlemeye devam tabii ki.
‘Annem Uyurken’de (Kanal D) Hümeyra yatakta uyuyordu ve etrafında üç kadın konuşuyordu. Mesela hatırladığım bir sahne. Nereye varacak diye bekledim. Sonra Büşra Pekin’in minibüs yolculuğu tadındaki sahnesi acaba neden beni güldürmüyor diye düşündüm. Yine kendimde buldum suçu: ‘Yok bende sorun. Benim gülme efektlerim değişmiş...”

Haberin Devamı

REHBER

AVRUPA ATLETİZM ŞAMPİYONASI’NI KAÇIRMAYIN

Eurosport’tan izleyebilirsiniz. TRT HD, “Ben de HD kalitesiyle yayınlıyorum, buyrun” diyor. Oradan da takip edilebilir. Ama mutlaka izlemeye çalışın Avrupa Atletizm Şampiyonası’nı. Çünkü bizim atletlerin heyecan verdiğini, ‘orada bulunmanın’ çoktan ötesini geçtiklerini göreceksiniz. Spor olsun diye katılmadığımız son yılların en ciddi yarışması. En azından bugünden itiraben 1 Temmuz’a kadar takip edebilirsiniz.

Ertan Hatipoğlu’yla atletimzm yarışmalarını izlemek
Önce Eurosport’ta denk geldim. Ertan Hatipoğlu atletizm camiasının ve bu sporun meraklılarının yakından tandığı bir isim. ‘Hüsmen Aga’ anlatımıyla benim gibi ‘ilgisizleri’ bile çekiyor. Bir nevi ‘Ayşe Teyze’ hikayeleriyle ekonomiyi halkın anlıyacağı kıvama getiren Güngör Uras Ağabey’in atletizm hali. Hangi atletin kaç koşacağını tahmin ediyor, ruhunu biliyor ve ona göre yorum yapıyor.

MASUMİYETİN ANLAMI

‘Bir insan çocukken veya ölümü karşılarken bu kadar masum olabilir’ diye bir cümle okudum. ‘Zeka’ filminin bir özeti bu olsa gerek. Emma Thompson’ın yüzüne bakınca filmin afişinde, “Evet böyle bir tarif ne kadar da uyuyor” diye düşündüm. (CNBC-E / 22.00)

Haberin Devamı

BU FİLM KAÇMAZ

Yazının başında dizilere neden gülemiyorum diye kendi kendime kızdığım bir bölüm vardı. Ama sonra düşündüm “Yeni Papamız Var’ı izlediğimde epey gülmüştüm. Nanni Moretti’nin Vatikan’ı inceden ti’ye aldığı bu filmi izlerken, çok eğlenmiştim. “Yapmış işte adam” dedirtmişti. Başka da bir söz bulamadım. Bir de siz izleyin, belki ne demek istediğimi anlarsınız. (MOVİEMAX FESTİVAL / 23.40)

‘CANIMIN İÇİ’ İDARE EDİYORDU

Gündelik dizi ‘Canımın İçi’ final yapıyormuş. Diğer kanalların haberleri bitip reklamlarla gündelik dizilere hazırlık yaparken Star’da, bu dizi başlamış oluyordu. Benim de elim gidiyordu. Ara ara kumandayla ziyaretimde bazen, “Olacak galiba” diyordum. Diyordum da yetmedi. Sanırım yapımcının da “Gittiği yere kadar” diyerek fazlaca üzüntüyle karşılamadığı bir final oldu bu. (STAR / 19.30)

Haberin Devamı

‘YALAN DÜNYA’ SENEYE YALAN OLMASIN

Son bölümleriyle “Bu seneyi atlattım” halini almıştı, ‘Yalan Dünya’. Şubat ayında bu köşede diziyle ilgili şöyle demişim; “Bir noktayı da belirteyim; yeni transferler yapılacak. Bazı karakterler gönderilecek. Demedi demeyin. Kimler mi? Eh, onu da siz tahmin edin.”
Transferler yeni sezonda olacak gibime geliyor. Dizi karakterleri tanındı, sevildi, reklamlara çıktı, magazinde yerlerini aldılar. İşte o rüzgarla gidiyor. Tehlike şu, bir süre sonra dizi kanıksanır ve rafa kaldırılır izleyici tarafından. Gülse Birsel şöyle bir silkinmeli yeni sezon için. (KANAL D / 20.00)