Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Kurtlar Vadisi Pusu” ilk kez yayınlanmaya başladığı Show TV’ye geri dönüyor. Eh bu süre zarfında senaryo için yazacak epey konu birikti. Gezi Parkı eylemleri sırasında Polat Alemdar verdiği mesajla epey ilgi görmüştü. Yeni bölümlerinde bu konuyu gündeme getirmeleri dizi açısından ilginç olabilir. Geçen seneden kalan Suriye meselesi dallandı budaklandı. İşin içine PYD girdi. Sonra Mısır tek başına senaryoya girecek kıvamda. Polat Alemdar’ın bu sene işi çok zor. “Mission Impossible” hali olacak. Ne olursa olsun bu dizi bu kanalda da izlenecektir. Bu da bir diğer gerçek.

Haberin Devamı

KURTLAR VADİSİ GEZİ PARKI’NI İŞLEYECEK Mİ

BU DİZİ HARCANDI
Atv’de “oyuncularıyla komediyi yakalamış” ama sonrasını getirememiş bir dizi; “Yüksek Giriş”... Kadrosu iyi, senaryosu yetersiz. Mesela bir Doğukan(Bora Akbaş) ile emekli öğretmen annesi Neriman (Suna keskin) dizinin içinde kendine has bölümleri olabilecek iki karakter. Tuna Orhan’ı hep beğenirim komik gelir. Cesur ve Kirve de bu ekibe dahil. Y kuşağı seyirciyi diyeyim kapacak bir dizi olabilirdi. “Di”li geçmiş olarak altını çizdim çünkü, geç kalındı gibime geliyor. Başka dizilere ilham verebilir diye düşünüyorum. Yaz sezonunun komedisi olabilirdi.

İZ TV ULUSLARARASI OLDU
Ağustos ayıyla birlikte Digitürk platformunda yer alan belgesel kanal İz TV beş farklı alt yazı seçeneğiyle izleyiciyle buluşuyor. İngilizce, almanca, rusça, arapça alt yazıyla izlemek mümkün oluyor İz TV’yi. Kanal gerçekten başarılı belgeselleri ekrana getiriyor. Tarih, günlük yaşam yanı sıra Türkiye siyaseti üzerine de çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Bu yenilikle kesin seyirci sayısı artacak. Bence yabancıların özellikle orta doğu ve balkan ülkeleri seyircilerinden büyük ilgi göreceğini tahmin ediyorum. Sanırım bir ülkenin tanıtımı bundan daha iyi olabilir mi?

TRT’NİN BAYRAM KOZU; SEKSENLER
Dizinin etinden sütünden yararlanma böyle bir şey olsa gerek. Dizilerimizde bayram, yılbaşı, ramazan gibi özel durumlara özel senaryolar yazmak eskiden beri geçerli bir yöntem. Bu bayramda TRT kanalının çok i zlenen dizisi “Seksenler”in dizi boyunca çalınan şarkıları seslendirecekleri bir bölüm ekrana getirecek.