Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İnanın nasıl bir başlık atayım diye düşünürken elim böyle bir cümleye gitti. ‘Aşk ve Ceza’da şimdi babası Çiçek’i vuruyor. Yasemin onu ziyarete gidiyor. Savaş’ın ailesi, Kürt açılım şeklinde. Ama Çiçek ile Yasemin’in ilişkisi bir Fransız filmi tadında; tam Avrupa Birliği standartlarında. Birbirlerini anlıyorlar. Ama daha boşanma yok. Olsun herkes mutlu ve mesut. Bir tek Savaş’ın hanımağa annesi mutsuz. O da işin tuzu biberi!

BİR DİZİ BÖYLE HARCANIR
ATV’DE iki iddialı dizi arka arkaya ekrana geliyor. ‘Aşk ve Ceza’ bitiyor, ardından ‘Kapalıçarşı’nın yeni bölümü başlıyor. Saat 23.20... Yazık değil mi? Günde iki dizi... ‘Aşk ve Ceza’ yeter aslında o gün için. Zaten kafayı yoruyor. Bir de ardından ‘Kapalıçarşı’ geliyor. Saat 01.00’e geliyordu. İzleyecek gücüm kalmadı. Hani Beyoğlu’nda Rüya Sineması vardı. ‘İki film birden’ yapardı. Televizyonumuz da bu hale düştü. Dizi böyle harcanır işte!

Haberin Devamı

REHBERİM
HEM GÜZEL, HEM ANNE!
“Sadece güzelliğiyle değil kıskanılan aile hayatıyla da dikkat çeken, iki çocuk annesi Demet Kutluay.” İşte bu cümle beni öldürdü. Yok böyle bir şey. Yorum yapmaya hele hiç gerek yok. Cümlenin kendisi olayı anlatıyor. Bu özellikleri ile Demet Hanım’ı merak edenler, Gülin Yıldırımkaya’nın ‘HT Gündem’ programına takılabilir. (Bloomberg HTV / 19.10)

DEMET EVGAR ROCK GRUBU TANITIYOR

ORTAM TÖRE GELİN AVRUPALI

Severim Demet Evgar’ı. ‘Bir Kadın Bir Erkek’in ikinci DVD’sindede benim bir yazımdan alıntı yapmışlar. Sevindim. Eli yüzü düzgün bir yapım. Bilmiyordum Demet Evgar benim diğer alanım müziğe hele de rock’a da ilgi duyarmış. Mültitap grubu yapımcılığını Demet Evgar’ın üstlendiği ilk albümleri ile TRT Türk’te ‘Bu Ülke’ programına katılıyor. (20.15)

TV’DE KORKU GERİLİM REVAÇTA
İnterpress Medya Takip Merkezi’nin nisan ayı araştırmasında Kanalların yayınladığı 307 yabancı film içinde en çok haberin, korku gerilim ve macera filmleri üzerine çıktığı ortaya çıktı. ‘Testere’ 39 , ‘Belalı İkili’ 34 ve ‘Açık Deniz’ 33 haber ile ilk üç sırayı aldı. Bu ‘Testere’ ne anlamsız filmdir. Yarısı zaten sansürlü yayınlanıyor. Neyse korku ve gerilim iyi iş yapıyor anlaşılan TV’de. İşte bu akşam da bir film var TV8’de; ‘Durgun Su’. Konusu klasik Amerikan korku gerilim filmi temasıdır. Bir aile vardır. Tatile gider. Bir yabancı onları rahatsız etmeye başlar. Film de gerilir! (21.15)

Haberin Devamı

DiPNOT
‘Kaptan Kraş’ CANLI YAYINDA
D-Smart’ın, 23 Nisan’da çocuklarla tanıştırdığı Türkiye’nin ilk gerçek interaktif çocuk programı ‘Kaptan Kraş’ , 3 Mayıs’tan itibaren hafta içi her gün 17.00-18.00 saatlerinde canlı olarak yayınlanıyor.
Kaptan Kraş programdaki oyunlara telefonla katılan çocuklarla sohbet ediyor ve o güne özel konuları tartışıyor. Çocuklar Kaptan Kraş’ın renkli dünyasında onun gösterdiği oyunlardan birini seçerek yarışma olanağına kavuşuyorlar. Böyle olayları severim. Yani çocuklar için fırtı zeka bir program gibime geliyor. Onun için yer verdim. Çocuklar bakın sonra bana da yazın bakalım nasılmış bu program?