Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

NTV’nin ‘Hayat’ belgeselini izleyenler birden ‘Ezel’leşti. Çünkü belgeselin seslendirmesini Tuncel Kurtiz, nam- ı diğer Ramiz Dayı yapıyordu. ‘Yeğen’ yerini ‘antiloplar, su aygırlarına bırakmıştı. Ama o ses tonu, o vurgu sanki ‘Ezel’in hayvanlar aleminde bir gezintisi gibiydi! İnsan ister istemez kaptırıyor.
Ve aslında maalesef yabancılaşıyor da.


KÜRŞAT BAŞAR’IN YEMEK MASASI
Bir ‘Yemekteyiz’ var, bir de ‘Sofradayız’. Sofra kısmı Kürşat Başar’a ait. Kanaltürk’te başladı, CNN Türk sonrasında şimdi Fox’ta. Masayı kurmuş, konuklar çevrede. Ama ben diyorum ki o Kanaltürk’teki hava yok. CNN’de yemekhane gibiydi. Burada biraz böyle tarikat ayininde buluşmuşlar gibi. Birazdan kurban seçilecek filan gibi bir hava.

AYNI KONUKLAR, AYNI CÜMLELER
Bir elin parmağı gazeteci akademisyen, meslek sahibi ekranı mesken tutmuşlar. Artık bu kimliklerinden sıyrılıp aslında birer televizyon figürü oluyorlar. Çünkü sürekli ekrandalar ve hep aynı şeyleri söylüyorlar.
Sağdan soldan ulusaldan liberalden ne olursa olsun. Ümit Hoca mesela. Ümit Kabasakal aslında bir televizyon yıldızı olduğunun farkında mı? Evet, öğretim üyesi değil bir yıldız!

REHBERiM

ÖLÜM KELEPÇESİ
Kanaltürk’te ‘Neşter’ bu akşam çok konuşulan ve ölüm vakalarıyla sürekli bir tartışma konusu olan mide kelepçesini gündeme getiriyor. Bilgisayar dahisi olarak bilinen ve zayıflamak için midesine taktırdığı zayıflama kelepçesi nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edilen Bülent Tigin’in ölümünün perde arkasında ne var? Tigin’in annesi Betül Saraç, oğlunun 250 kiloya ulaştığını, büyük umutlarla midesine kelepçe taktırdığını ancak sonucun felaket olduğunu söyledi. Saraç, oğlunun doktor kurbanı olduğunu ancak sorumluların cezaya çarptırılmadığını belirtti. Peki, bu olay gerçekte bir doktor hatası mı? (KANALTÜRK / 00.30)


MARTIN LUTHER KING ŞARKILARI
Oscar ödüllü yönetmen Bill Guttentag ve Dan Sturmann’nın yaptığı ‘Devrim Şarkıları / Soundtrack For A Revolution’ belgeseli ‘24 Belgesel Kuşağı’nda ikinci bölümü ile ekranda. ‘Devrim Şarkıları’, siyahilerin ayrımcılığa karşı verdiği özgürlük mücadelesinin her adımında, protestolarda, mitinglerde, grevlerde, Amerika’nın güneyindeki hapishanelerde eşitlik için söylendi. Martin Luther King’in Yurttaşlık Hakları Hareketi’ne öncülük ettiği, haklarını almak için verdikleri pasif, sivil mücadele yöntemi içerisinde bir devrime eşlik eden özgürlük şarkılarını Amerika’nın en gözde müzisyenleri arşiv görüntüleri ve röportajlar eşliğinde yeniden yorumluyor.

SAPTAMA

DUMAN’A HAKSIZLIK EDİLİYOR
Konya yerel basını, Selçuk Üniversitesi’nde sahneye çıkacak Duman grubunun ‘Rezil’ adlı parçada yer alan “lemyelit ve löp yutar” sözüyle ayetle dalga geçtiği gerekçesiyle konserin iptali için baskı yapıyor.
Selçuk Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, bugünkü bazı basın - yayın organlarında, üniversitenin Alaaddin Keykubat Yerleşkesi’ndeki 19 Mayıs Stadyumu’nda 24 Mayıs 2010 tarihinde bazı öğrenci gruplarının organizasyonuyla Duman grubunun konser vereceği yönünde haberler çıktığı anımsatıldı.
Konsere yönelik üniversite rektörlüğünden alınmış resmi ya da yazılı bir iznin söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, “Grubun üniversitemiz bünyesinde konser vermesine izin verilmeyecektir” denildi.