Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Savaşçı’ dizisinin son bölümünde bir sahne vardı. Doktor, (Koray Şahinbaş) esir

ŞEHİT OLANLAR HEP ONLAR
düşüyor. Yüzbaşı Bozok, şehit düşen askeri sorduktan sonra yanıt geliyor: “Kimdi o yüzbaşı, senin kahramanlarından biri miydi? Yeni evli miydi? Yoksa karısı hamile miydi? Babası sıvasız evinde kara lastikleriyle mi oturuyordu? Annesi dayanamayıp bir hafta sonra öldü mü?” Kod adı Doktor olan teröristin cevabı 33 yılın özeti gibiydi. Peki biz daha ne kadar bu dizileri çekeceğiz? Bu cümleler daha kaç yıl söylenecek? Bu acılar bitmeyecek mi? ‘Emperyalizmin kanlı oyunu’ diyerek, daha kaç yıllar geçecek? Bu oyuna çomak sokamayacak mıyız? İzlerken aldığım notlar...

Haberin Devamı

‘Klavye Delikanlıları’ gidici mi?

ŞEHİT OLANLAR HEP ONLAR

‘Klavye Delikanlıları’nı salı gününden pazar gününe kaydırdılar. Nispeten rahat bir gün. Son hafta kendi gününde kelimenin tam anlamıyla ‘reyting olarak’ yerlerdeydi. Hak ediyor mu? Yeni kuşak komiklik anlayışı olan ‘Her an ve her şekilde espri yaparım’ ekibinden bir projeydi. İlk bölümler komik hırsızlık ve dolandırıcılık halleri hoşuma gitmişti. Giderek ‘Her an espri yaparım’ hali bende bir keyifsizlik yaptı.

Komedinin ‘Güldür Güldür Show’la sınırlı olduğu ekranda, komik dizilere daha özel bir ilgi duyarım ve desteklerim. ‘Reyting’ kendi içinde bir yana, “Dizi olarak güldürüyor mu?” sorusuna cevabım, gönül rahatlığıyla “Evet” olamıyor. Yoksa takım iyi, karakterler de yerinde. Pazar günü öyle büyük bir sıçrama yapacağını zannetmiyorum.

Bu ‘Komşular’ acayip çapkın

FOX’un yeni günlük dizisi Avustralya yapımı ‘Neighbours’ uyarlaması ‘Komşular’ başladı. Bir sahnesinde “Böyle bir iş yerinde çalışılır mı?” sorusunu aklıma getirdi. Otelin sahibi Haldun Bey, (Mehmet Uslu) yeni müdiresini tanıtıyor: “Seza Hanım (Sema Şimşek) sektörümüzün parlayan yıldızı. Böyle genç ve güzel bir hanım olduğuna bakmayın, İzmir’de çalıştığı otelleri zirveye taşıdı.” Yakışıklı çalışan bir de, “Tekrar bakmadan önce 18’inizi geçtiğinizden emin olmak isterim” diyor. ‘Komşular’ın otel takımı, felaket çapkın anlayacağınız. Böyle bir iş yerinde çalışmak ister misiniz? Müdür, üst kademe ve yönetici asılıyor.