Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uğur Dündar gitti, Star Ana Haber Bülteni’nin izleme oranları yerlerde. Bu beklenen bir sonuç. Bunun için ABD’de iletişim-pazarlama okumak gerekmiyor. Nazlı Öztarhan’ın yapacağı bir şey yok. Şöyle bir baktım, bir hafta boyunca, 20’nciliğin üzerini görmemiş. Hatta 29’unculuk sınırına gelmiş. Yeni yönetim hafta sonu haberleri izleme oranı düşük olduğu için Seda Öğretir’i buraya kaydırmış. Severiz, sayarız kendilerini, izleriz. Ama bu, kanala olan genel tepkidir. Zaman içinde azalabilir. Haber bülteni daha önceki rakamlarını göremez.
Bu durumda yapılacak aslında böyle kıyıdan köşeden operasyon yerine bodoslama kafadan işe girişmek. Ya herru ya merru durumu. Nasıl mı? Burcu Esmersoy ana haberi sunacak. Reyting bundan daha kötü olmaz. Hatta daha iyisi bile olabilir. Radikal tedbirler almak lazım! Burcu Hanım yapar mı? Neden yapmasın? Bir kere çok hırslı; oyunculuk da yapıyor, sunuculuk da. Haber bültenini de sunar icabında. Gülmeyin, bir deneyin...

Haberin Devamı

ZAYIFLAMA JELİ VE CEYDA DÜVENCİ
Malum hanımlar internet alışveriş sitelerini yakından takip ediyor. Giyim kuşamın yanı sıra ilgi alanlarına giren en önemli başlıklardan biri zayıflama ürünleri. Ceyda Düvenci’ nin tanıtımını yaptığı bir zayıflama jeli şu sıralar satışta. Tanıtımda yer alan görüntüye Düvenci’nin ‘Umutsuz Ev Kadınları’ dizisini takip edenler mutlaka şaşıracaktır. Çünkü bu jelin tanıtımı 2009 yılında yapılmış. Bunu satış sepetine koyanlar yanlış zaman seçmişler.

REHBERiM

AYNI ESPRİYE GÜLÜNÜR MÜ?
‘Zor Baba’ serisinin üçüncüsü, ‘Zor Baba 3’. Robert de Niro ve Ben Stiller arasındaki husumetin son noktası. Bir espriye üçüncü defa gülünür mü? Esprisi güzelse evet. İşte böyle bir film. (MOVIEMAX/21.00)

BU FİLM BENİ AĞLATMIŞTIR NEDENSE
Elveda Öğretmenim’ yani ‘Goodbye Mr. Chips’ TRT Müzik’te... Atillal Dorsay sunumuyla... (23.00)

NOT DEFTERiMDEN

YILDIRIM AKTUNA İLE AJDA AŞKI
“Bayramın önemli görüntülerinden biri de Yıldırım Aktuna-Ajda Pekkan çiftiydi. Yıldırm Bey masada oturuyor. Süper Star’ımız ya şarkı söylüyor ya onu öpüyor” diye yazmışım. (10.04.1998)

90’LI YILLARDA O KADINLAR VARDI
Feray Göknel, Sinem Uludağ, Hülya Ağansoy ‘A’dan Z’ye’ programında katılmışlar. Bir okurum; “Bu isimleri her gün izledik. Bilmediğimiz bir şey kalmadı. Türkiye’de bize bir şeyler verecek başka insanlar yok mu?” diye şikayetini bildirmiş. Şimdi onları hatırlıyor muyuz? Bu okur cümlesi aynı, ama isimler değişti!

BÜLENT ARINÇ NİYAZİ BERKES İÇİN NE DEMİŞ?
Refah Partisi’nin kapatılmasıyla ilgili gerekçeli kararda Prof. Niyazi Berkes’in kitabından alıntı yapılmış (Teokrasi ve Laiklik). Refah Partisi Manisa Milletvekili Bülent Arınç Kanal 7’de Ahmet Hakan’a konuk olmuş. Arınç, Berkes’in komünizan (aynen böyle söylemiş) faaliyetler nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kaldığını hatırlatmış. Daha sonra da onun ateist olduğunu vurgulamış. (24.02.1998)