Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

"Yeni başlamış bir bakalım” dedik ev ahalisiyle. Sonra izlediğimizi fark ettik ‘Cennet’in Gözyaşları’nı... Atv’nin yeni dizisi. Senaryo, orijinal iskeleti bizim mahalleyle iyi uydurmuş. Morfin niyetine, damardan bizlere zerk edilmiş temaların hepsi mevcut. Bir mimarlık şirketi ve tüm ortakların geçmişinde bir ‘vukuat’ var. Arzu Soyer (Esra Ronabar) mesela bir çocuk doğurmuş, sonra onu terk edip gitmiş. Yıllar sonra zengin Mahir’in karısı, ünlü ve hırslı bir iş kadını olmuş. Karşısına işte o doğurduğu kız yani Cennet (Almila Ada) çıkıyor. Sonradan olan ikinci kız Melisa (Zehra Yılmaz) ile Cennet aslında kardeş. Seyirci ‘bakalım ne olacak?’ diye merak etmeye başlıyor. Arzu, geçmişte sakladığı gerçekle mutlaka yüzleşecek. Peki ne zaman? Eşi Mahir’in (Hazım Körmükçü) ise Özlem (Ebru Destan) adında bir sevgilisi var. Özlem, mimarlık şirketinin diğer ortağı Cengiz Arısoy’un (Şencan Güleryüz) kız kardeşi. Buradan nasıl bir olay patlayacak?

Haberin Devamı

Cengiz Bey, geçmişin izini silemeyen eşi Nilgün’den (Çiçek Acar) sıkılır ve mutluluğu

SÜRPRİZ YAPARSA ŞAŞIRMAYIN
iş ortağı Arzu Hanım’da arar. Hadi bakalım bir de buradan yakın durumu! Bitmedi, Arısoy Ailesi’nin yakışıklı ve yetenekli mimarı Selim (Berk Atan) de aslında evlatlıktır. Geçmişte Cennet’le aynı yurtta kalmışlar ve birbirlerine ‘ayrılmayacağız’ sözü vermişlerdir. Şimdi aynı şirkette birlikte çalışırlar ve fakat kim olduklarını bilmezler. Selim aslında Ali’dir. Bir de bu durum ortaya çıkacak! Soyerler’in şımarık kızı Melisa da Selim’e aşıktır. İki ortak, bu birlikteliğin evlilikle sonuçlanmasını ister. Bakalım buradan neler çıkacak? Ve daha birçok soru işareti... Sonra bir Orhan Soyer var ki (Yusuf Akgün), o da ortalığı karıştıracak.

Görüldüğü gibi dizi, izleyiciye ilk bölümde ‘Sizlere en az 13 bölümlük soru işareti sunuyoruz’ mesajını veriyor. Peki tüm bunları bizlere sunan kadro nasıl? Yukarıda saydığım isimler ve diğer oyuncular işlerini temiz yapıyor. Takım oyunu iyi yani. Yönetmenin de rolü önemli. Sezonun sürpriz dizilerinden biri. Seyirci “tamam” derse, uzun bir süre gider çünkü, yürüyecek konu başlığı bol.

Haberin Devamı

‘SEVDA’NIN BAHÇESİ’ OLMADI MI?

‘Sevdanın Bahçesi’ Kanal D’nin çok şey beklediği dizilerden. İzlenme oranları ortada. Hem total, hem de AB, “Aramıza almak istemiyoruz” dedi. ‘Fazilet Hanım ve Kızları’, ‘Yeni Gelin’ ve ‘Kalbimdeki Deniz’in üzerine çıkamayacak.

Hatta TRT 1’in yeni işi ‘Yalaza’ da AB’de onun üzerinde... Hani bir farkı
var mı diğerlerinden? Hayır. Sadece seyirci, “Bize bu üç dizi yeter” dedi.

SÜRPRİZ YAPARSA ŞAŞIRMAYIN