Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bunu yazarken gammazlık yaptığımı düşünmüyorum. Bu garipliğin ve anlamsızlığın altını çizmek istiyorum. TRT Haber'de tekrarı yayınlanan ve gerçekten uzun bir çalışmanın ürünü olan 'Osmanoğlu'nun Sürgünü' belgeselini izledim. Tarihçi Kenan Mısıroğlu anlatırken püfür püfür sigarasından içiyordu. Hatta oturduğu küçük masanın üzerinde bir de sigara paketi vardı. Eee, bu da gizli reklama giriyor!
Sonra yine aileden bir hanımefendinin içtiği sigaranın dumanı da böyle hare hare yayıldı. İzlerken ekranda sigarayı özlemiştik, hasret giderdiğimiz gibi trajikomik bir ruh haline girdik. Bir belgeselde bir an. Anlatırken kişi, sigarasını da yakmış bir nefes çekiyor. Hatta bu anlattığı trajik hikayeye, gerçekten önemli de bir boyut kazandırıyor. Şimdi buna ceza mı verilir?

NURGÜL YEŞİLÇAY’DAN YENİ BİR FİLM GELİYOR
Nurgül Yeşilçal söyledi, önümüzdeki aylarda yeni bir filmle karşımızda olacak. 'Atıf Yılmaz filmleri tadında' bir aile komedisi olacakmış. Rol arkadaşı da Nejat İşler’miş. Senaryoyu beğendiğini ve iyi bir iş olacağını söylüyor. Ben şahsen Nurgül Hanım'a bir türlü ısınamadım. "Yahu ısınsan ne olur soğusan ne olur, onun da çok umurundaydı" dediğinizi duyar gibi oluyorum. 'Eğreti Gelin'i izledikten sonra, bu düşüncem değişmedi, ama gerçekten çok iyi bir oyuncu olduğuna inandım. Oynadığı 'Aşk ve Ceza' dizisinde pek öyle ortalarda görünmüyor. Ama bu ticaret, parasını alıyor, istediğini de sinemada yapıyor.

REHBERiM
GİZEMLİ KUTUP PORSUĞU

Kutup Porsuğu denince akla vahşi, yabani ve gaddar bir hayvan geliyor... Söylenenlere bakarsak, kutup porsuğu buzlarla kaplı bir dünyada yalnız gezen, kana susamış, büyük bir geyiği göz açıp kapayıncaya dek alt edebilen, tüm kemikleri tuzla buz edebilecek denli güçlü bir çeneye sahip gözükara bir avcı. Ancak bu canlıların bilinmeyen ve pek de söz edilmeyen yönleri var: Kutup porsukları aslında kıtlıkla mücadele etmenin şart olduğu zorlu bir coğrafyada yaşamını sürdüren etkin ve son derece becerikli etoburlar. Onların izini sürmek ise hiç ama hiç kolay değil...
'Gizemli Kutup Porsuğu' adlı belgeselde, bu enteresan hayvanların pek bilinmeyen yaşamına tanık olacak, yaban hayatın gerçek harikalarını izleme olanağı bulacaksınız... (NATIONAL GEOGRAPHIC CH. / 21.00)

OKUR MEKTUBU
ÖZNESİNİ BİLMEDİKLERİ BİR KONUYU TARTIŞTILAR!

Bir okurumdan e-mail geldi. TRT Türk'te 'Küresel Nabız' programında geçen bir olaya dikkat çekmiş:
"Bahar Feyzan, 'İran'da tofle (dil sınavları) iptal edilmiş' dedi, içlerinde Deniz Ülke Arıboğan'ın da olduğu katılımcılar önce İran'ı suçladı, örtülü olarak İran halkının sınırlandığı söylendi. Sonra ABD suçlandı, İran devletine uygulanan ambargonun İranlılara zarar vermemesi gerektiği söylendi. Sonra bir tartışmacı, 'İran'da bu sınavı yapan şirket mi iptal etti sınavı' deyince herkes önce moderatöre, sonra birbirine baktı. Çünkü en az beş dakika öznesini bilmedikleri bir konuyu tartıştıkları ortaya çıkmıştı. Moderatör konunun öznesini teşkil eden bu hususu araştırmadan, tartıştırmak istediği konukları bilgilendirmeden konuyu ortaya atmıştı."
Hani absürd bir durum denir ya. Kel alaka konuları konuşmuşlar, ama haberleri yok!