Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu başlık, ‘hastalık’ kelimesinin karşılığından çok, bir bağımlılık gibi algılayarak yazılmıştır. Beyaz TV’de ‘Yüksek Gerilim’ tam da bu anlamın karşılığını buluyor. Mesela NTV’de Mehmet Barlas ile Emre Kongar’ın “İkimiz ‘siyah beyaz’ gibiyiz, ama aramızda bir üslup ve mesafe var” konuşmaları gibi değil. Usta kalem Serdar Arseven ve dobra konuşmalarıyla Prof. Dr. Özcan Yeniçeri bir arada. Programın tanıtımı “Siyaset hiç bu kadar derin olmadı, konular böyle cesurca ele alınmadı” diye yapılmış. Son karşılaşmadan bir bölüm şöyleydi: “Kocakarı gibisin / Teneke gibi tık tık...”
Özcan Hoca’nın öğrencileri ertesi gün ne diyebilirler? “Hoca akşam dağıttığın yaaa...” mesela. Serdar Bey’in üslubu yazılarında da böyle. Her an maraza çıkarabilecek kapı komşusu tadında bir hali var. Hocam ise hiç de bu üslupta değil. “Nereden düştün buralara hocam” diyesi geliyor insanın. İzledikten sonra dedim ki; bu bir hastalık, bir bağımlılık.

BİKİNİNİN SINIF ÇELİŞKİSİ
Bekir Berat Özipek’i tanımam. Doğrusu ekşi sözlük bu anlamda benim başvuru kaynaklarımdan biridir. Hocayla ilgili gayet güzel şeyler yazmışlar. ‘NTV Soruyor’da şu karşılaştırmayla karşılaştım birden. ‘Karikatürize ettiğini’ vurguladı Bekir Bey. Konu kabaca, bazı sermayenin bu iktidar döneminde eski keyfinde olmaması. Örnek ise bikiniden verildi. Halk plajında bikini giyen bir kadınla beş yıldızlı otelde bikini giyen bir kadının ‘iktidara bakış açıları’nda fark olmasıyla örnekledi hocam durumu.
Hocama göre, halk plajında zaten halkın arasında olduğu için ve bikini giydiği için kadın ‘bir baskı’yla karşı karşıya değildir. Ama bunun uzağında bir beş yıldızlı otelin havuzuna giren sermayenin bikinilisi ise şikayetçidir. Çünkü temsil ettiği güç elden gimektedir.
Bikini hikaye, asıl mesele sermaye kısaca. Hocam yani tam da mizah dergilerine kapak olacak bir örnek verdi. Halk plajında bikini üzerine ne çeşitlemeler yapılır ama değil mi?


REHBERiM
OKTAY EKŞİ SHABER’DE!
Haber olacak bir durum. Oktay Ekşi ile yıldızları hiç barışmayan Samanyolu’nun haber kanalı SHABER’de bugün Oktay Ekşi var. Böyle bakınca “Ne oldu da sular duruldu?” diye sorulabilir. Bir de şöyle bakalım, “Eğer davet gelmişse derdini anlatmak üzere Oktay Ekşi neden karşıt görüşteki bir kanala çıkmasın?”
“Uzun yıllar boyunca Hürriyet gazetesinde yazarlık yapan Ekşi’yle gazetenin yolları neden ayrıldı?”, “Bundan sonra görüşlerini bir siyasi parti aracılığıyla aktarma kararı alan Oktay Ekşi’nin CHP serüveni nasıl gidiyor?”, “Yaklaşan seçim dönemiyle ilgili yorumları neler?”, “Başbakan Erdoğan ile girdiği polemikler, yazıları ve gündemdeki konular hakkında ne düşünüyor?” Cevapları ‘Öğle Arası’nda Ekşi verecek. (13.00)

‘FULL EKRAN’IN SAATİ ÇOK GEÇ
‘Full Ekran’ televizyon ve eğlence dünyasının önemli isimlerini konuk alıyor. Bu akşam ‘kült’ diyeceğim ‘1 Kadın 1 Erkek’ dizisinin oyuncuları Demet Evgar ve Emre Karayel var. Ayrıca ‘Eyyvah Eyvah 2’ vesilesi ile hangi gün, hangi kanala gittiğini unutur hale gelen (!) Ata Demirer de. Bir dipnot; program, hayli geç yayınlanıyor. (STAR/01.00)

CEYLAN ERTEM YENİ ALBÜMÜ İLE
‘Yüxexes’te Ceylan Ertem var. Klasik laftır; yeni kuşak isimlerden. Anima’nın solistiydi. Açıkçası ben de bu programda dinleyeceğim kendisini. Sevenlerine artı keşfetmek isteyenlere duyurulur. (DREAM TV/22.00)