Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TRT yeni bir program anlayışı geliştirdi. 19.50’de diziyi başlatıyor. Benim yakaladığım kadarıyla iki reklam kuşağı giriyor. Yaklaşık bir saat 20 dakika sonra dizi bitiyor. Ardından bir film yayınlıyor. (perşembe akşamı mesela) Film tahmini 23.15’te bitiyor. Film arasına üç kuşak reklam giriyor. Son final sahnesi öncesi de reklam yok bu arada! O sırada özel televizyonlar hâlâ ikinci dizinin ortalarında. TRT yani iki dizi ile geceyi bitirenler karşılık, bir dizi, bir film ve bir tartışma programını sığdırıyor. Bu iş zor değil. Ama diğerlerinin işlerine gelmiyor bir şekilde!


CNN TÜRK EN İYİ YÜZÜNÜ NTV’YE KAPTIRDI
Seda Öğretir CNN TÜRK’ün önemli bir ismiydi. Haber bülteni sunumu, sade görünümü, haberin önüne geçmeyen duruşuyla bana göre televizyonların en iyi spikerlerinden. Şimdi NTV’de. Bu CNN TÜRK için kayıp NTV için kazanç. İzleyici haberleri ondan izlemeye devam edecek.


YAVUZ SEÇKİN TWITTER’DAN CEVAP VERMİŞ
Yavuz Seçkin’in ATV’de bekleneni verememesi üzerine bir yazı yazmış-tım. TV8’deki performansının altında olduğunu öne sürmüştüm. Twitter’dan cevap yazmış. Benim bu ‘sosyal medya’(!) platformumda hesabım yok. Ama internette dolaşır-ken tesadüfen rastladım. “Sina Koloğlu neye gülüyor merak ediyo-ruz? Bana bir alo yapar mı acaba? Ona göre komedi anlayışımıza bir yol bir yordanov vericez ehehehhe” diye yazmış. Ehh yolu gösterdik, TV8 dedik. Yordanovu kendisi bilir!



REHBERiM

MOR VE ÖTESİ HAFTASI
Mor ve Ötesi ‘Masumiyetin Ziyan Olmaz’ı çıkardı. Dream TV de hafta sonunu gruba ayırdı. Özel röportajlar, konserlerden görüntüler, geçmişten günümüzde Mor ve Ötesi... Hayranlar ekran başına (11.00- 18.00)


ŞAFAK SEZER HAKLIYMIŞ
Şafak Sezer haklıymış olay çıkarmakta! Diziye yeni gelenlerin ‘izlenme oranlarını’ yükseltmediğini ima etmiş. Bir Abiye, yetiyor aslında. Ben de sadece bu ikilinin oynadığı sahneleri izlemenin yeterli olduğunu yazmıştım. Diğer karakterler zayıftı. Bunu sanırım senaryo ekibi de gördü. Melek Baykal ve Özkan Uğur geldi. Ama herhalde montaj hatası oldu! Yani yerlerini bulamadılar. Yine Binnur Kaya götürüyor diziyi. (Show TV/20.00)

Haberin Devamı

AHMET ÜMİT VE ENDİ & POL
Ahmet Ümit’in ‘Yaşadığın Şehir’ bugün başlıyor Habertürk’te. Yaşadığımız şehirlerin gizemli tarihleri vardır. Belgesel tadında olduğu yazılmış. Ahmet Ümit’in anlatımı ile... (11.00)
Aynı kanaldan bir yeni program da Endi ve Pol’den. Bu ikiliyi çok sevmiştik. Onlar da bizi sevdi, Türkiye’de kaldılar. Gezi notları üzerine çok program var. Müzik eşliğinde olacak Endi ve Pol’ün gezileri; ‘Müzik ve Yol’. İlk rota Edirne. (17.10)