Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Television Business International dergisi Türkiye’de şubat ayında isteğe bağlı en çok izlenen dizilerin listesini yayınladı. İki farklı kategori yapmışlar. Biri genel olarak internet ortamında izlenen diziler.

Buna göre ‘The Walking Dead’ (16 milyon 734 bin 263) birinci, onu; ‘İçerde’ (12 milyon 272bin 687) dizisi takip ediyor. İlk beşte yer alan diğer diziler ise şöyle; ‘Games Of Thrones’ (9 milyon 511 bin 877) ‘Vatanım Sensin’ (8 milyon 881 bin 307), ‘Vikingler’ (8 milyon 382 bin 056). İnternet ortamında en çok izlenen yerli diziler konusunda da bir ipucu almış olduk.

Haberin Devamı

Netflix Türkiye’de izlenenler

Dijital platformlarda izlenen dizilerin durumunu bilmek, Netflix Türkiye’yle ilgili bir rakam bulmak imkansız. Netflix’in dünya çapında abone sayısı bilgileri var. Ama bizde durum nedir, bilmek imkansız. TBI dergisinde bu vesileyle Netlfix’in ‘abone sayısı’yla ilgili ipuçlarını da almış oluyoruz.

Çaktırmadan diğer büyük izle-öde platformu Amazon da girmiş piyasamıza...
İlk beş şöyle; 1. ‘Narcos’ (3 milyon 510 bin 035) 2. ‘Black Mirror’ (1milyon 486 bin 592) 3.’The Grand Tour’ (Amazon Video-1 milyon 140.647) 4. ‘The OA’ (986 bin 460) 5. ‘Stranger Thing’ (825 bin 938).

TRT’NİN ALMADIĞI BAKAN ÇOCUĞU

Haber bültenlerinde vardı. Kanal D’de rastladım. Eski devlet bakanlarından Hamdi Üçpınarlar’ın oğlu Mehmet Menderes Üçpınarlar, bakkal işletiyor. Bulgaristan’da uluslararası ilişkiler okumuş.

Üç lisan biliyor. Kamuda çalışmak istemiş, olmamış. Peki hangi kurumlar?
TRT World ve RTÜK. Baba Hamdi Üçpınarlar, “Çocuklarımın kendi hayatlarını kendilerinin tanzim etmesini istedim” diyor. Elinde sepet evlere servis de yapıyor

TÜRKİYE İNTERNETTE HANGİ DİZİYİ İZLİYOR
kardeşimiz. Tabii ki bizde ‘haber olacak’ nitelikte görüntülerdi. Tersine alışık
olduğumuz için ilgiyle izledik!

MELİSA SÖZEN BACHATA YAPTI

Dizilerde dansçı, balerin, kemancı, piyanist, atlet, basketbolcu ve yüzücü gibi ‘uzmanlık’ isteyen karakterleri izledik, izliyoruz. ‘Hayat Şarkısı’nda İpek (Melisa Sözen) ile Mahir’in (Olgun Toker) dans sahneleri vardı. Şarkı başladı ‘Solo Una Noche’. “İki ay bachata dersi aldım” dedi İpek. Dominik Cumhuriyeti’nden dünyaya yayılan müzik ve dans türü. Ev ahalisi, “İşte dans etmek buna denir” dedi. “Akacak kan damarda durmaz” diyordu Ceylan, hem de cepten kayıt yapıyordu. Sözen, İpek karakteriyle işte tam da bu sözün karşılığı bir oyunculuk sergiledi. Mahir’in de performansa katkısını unutmamak lazım.