Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Ufak Tefek Cinayetler’in yeni sezonu başladı. Ev ahalisinin şöyle güzel bir yorumu oldu: “Geçmişimiz aslında, geleceğimizin içinde ne çok yer alıyormuş.” Hani derler ya, “Geçmişi sildim, geleceğe bakıyorum” diye, yalandır. ‘Ufak Tefek Cinayetler’i eleştirebiliriz fakat bu sözün ne kadar doğru olduğunu anlatabildiği için, kutlamalıyız. Kerim (Osman Sonat) ve Emre (Ushan Çakır) dizeye laf ola beri gele, karakterler olarak girmedi. İçi dolu hikayeleriyle dahil oldular ve yukarıdaki sözü söyletmesini bildiler.

Haberin Devamı

UFAK TEFEK DERSLER
UFAK TEFEK DERSLER

FORMÜL TÜKENDİ Mİ?

‘Çocuklar Duymasın’ ve ‘Keşke Hiç Büyümeseydik’, iki Mint Yapım dizisi... Bir kuşak ‘Çocuklar Duymasın’la büyüdü. Yeniden ekrana geldiğinde “Neden olmasın?” diyenlerdendim. Dizi, geçtiğimiz sezon yeni karakterlerle ve biraz da magazinle gündemdeydi. Yeni sezonda, ‘Artık final zamanı’ diyor.

UFAK TEFEK DERSLER

‘Keşke Hiç Büyümeseydik’ de geriye dönüş ve bugün arasında gidip gelme üzerine kurulu... Projenin ‘oyuncu seçimi’, pek başarılı olamadı. ‘Seksenler’ ve ‘Doksanlar’ tecrübelerinden bir dizi daha çıkar diye düşündüler ama çeki düzen verme zamanı... Her daim bir sürpriz çıkaracak birikim mevcuttur Birol Güven’de, belki ‘İkibinler’!

SANSÜRCÜ DEĞİL!

‘Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik’ RTÜK’te görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi. Yönetmeliğin, yayınları geniş bir sansür çarkının içine alacağı yazıldı. Ben de RTÜK cephesine sordum. “Bu kadar sansürcü değil” diyorlar. “Netflix ve Blu TV gibi platformların dizi ve film içerikleri denetlenecek mi?” diye de sordum. “Kontrolü zor, bunun pek mümkün olmayacağını düşünüyoruz” yorumu geldi. “Sansürcü değil diyorsunuz, peki bu kadar endişe neden?” diye sordum. “Yeni bir ortamın düzenlenmesi ve eskiye göre denetim alanının tam bilinmemesi” dediler. Yaşayıp, göreceğiz. Umarım tekrar DVD’den film izleme günlerine dönmeyiz.