Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Büyük kanallarda pek rastlayamazsınız bu ‘vitamin ve şifa pazarlama’ reklamlarına. Remzi Kök Sarmısak (Hilal TV) her derde deva. Cinsellikten, romatizmaya uzanan bir yolculuk. Clavis Panax (Meltem TV) keza öyle. Hemerivat set kullanan hemeroid derdinden kurtuluyor (Berat Kanalı). ‘Tütüne son’ malum adından anlaşılacağı üzere sigaraya son veriyor (Karadeniz Türk TV). Dr. Mustafa Eraslan, Dr Ömer Coşkun... Dr. Ömer Coşkun tüm yerel kanalların yıldızı diyebilirim. Önünde bitkisel ilaç kutularıyla kanal kanal geziyor. Ve her gün yüzlerce bitkisel ilaç, vitamin şifalı otlar vs. bu kanallarda pazarlanıyor. Bilmem denetim var mı?

Haberin Devamı

ORHAN GENCEBAY’DAN JENERİK MÜZİĞİ
TRT’nin iddialı dizilerinden ‘Küstüm Çileği’ yayın sırasını bekliyor. Orhan Gencebay’ın aynı adlı şarkısı ile fragmanlarıyla merak uyandırmaya başlamış. Şu sıralar Gencebay oynadığı reklam filmi ile ekranda boy gösteriyor. Füsun Demirel, Ali Erkazan, Erdal Tosun, Sezin Akbaşoğulları, Emin Gürsoy, Ayfer Dönmez, Sezgi Mengi, Engin Hepileri, Murat Cemcir, Esra Ronabar, Ayşenur Yazıcı... Bu kadrodan iyi iş çıkmalı...

İKİ DİZİ BOZAR MI?
TRT’de fragmanları dönen yeni dizilerinden biri de ‘Yerden Yüksek’. Senaryosu ‘Geniş Aile’ senaristlerinin elinden çıkıyor. Başrollerden birinde de Altan Erkekli var. ‘Şen Yuva’da da oynuyor. Acaba bu bir risk olabilir mi? Bir de ‘Geniş Aile’nin yanı sıra bir de bu dizi senaristler için sorun olur mu?

FERHAT GÖÇER TSM OKUMASIN
Ferhat Göçer’in canlı yayın müzik programlarını epey izledim. Canlı yayın müzik kalitesi, repertuar genişliği ve seçtiği konuklarla başarılı programlara imza attı. Son olarak Yüksel Uzel’i konuk aldı. Uzel, “Üç kez ameliyat oldum, tiz sesler alına vurduğu için şarkı söylemem yasaklanmıştı, ama 15 yıl sonra yeniden sahneye dönmek nasip oldu, ben Allah’ın bir mucizesiyim” dedi ve ekledi “Bizlerin kıymetini bilen böyle kıymetli bir müzisyenin programında olmaktan çok mutluyum.”
Bu arada ne kadar ağır ameliyatlar geçirse de Uzel nasıl denir ses terbiyesiyle hâlâ adabı ile şarkıları okuduğunu gösterdi. Ferhat Göçer ise perdelerde zorlanırken yüzü sanki acıdan çizgi çizgi oluyordu. Ve ses son bir gayret çıkayım durumundaydı. “Ferhat Göçer ‘yelpazesi geniş’ repetuarında böyle onu zorlayacak eserlere yer vermese” derim ben.

Haberin Devamı

OKURDAN
“ŞEN YUVAYI ELİMİZDEN ALAMAZSIN!”
Benim elektronik postadan gelen okur mektuplarıyla hiç bir sorunum yok. Mutlaka diğer yazarlara da böyle sert eleştiriler geliyordur. Köşelerine taşıdıklarını pek zannetmiyorum. Valla benim hoşuma gidiyor. Bunlardan biri de Defne Özgünay’a ait:
“Şen Yuva’ya iftiralar atmanız dikkatimi çekmedi sanmayın. Yok efendim espriler birbirini tutmuyormuş, yok efendim çok gülme efekti varmış. Dizideki oyunculardan birine karşı kin mi besliyorsunuz, nedir yani, anlayamadım. Yazılarınızı beğenerek okurdum ama böyle güzel dizilere laf etmeniz beni şaşırttı. Önce sorunun, dizinin ATV’de yayınlanması olduğunu sandım ama bir başka gün Çocuklar Duymasın’dan övgüyle söz ettiğinizi gördüm. Korkuyorsunuz değil mi halkın tepkisinden. Tabii Şen Yuva daha yeni bir dizi, yazacak yazı bulmayınca ona laf edin. Ama, bu diziyi bitirmenize izin vermeyeceğiz.”
Benim oyuncularla filan ne sorunum olabilir ki? Bir kere bu televizyon dünyasına hayli mesafeliyim. Ve sizin de belirttiğiniz gibi kanal fark etmez, yazarım. ‘Şen Yuva’da bir acele var, komiklik yapacağım diye bir çaba var. Ben bunu eleştiriyorum. Evet Altan Erkekli, Ayşegül Atik, Levent Üzümcü ve Ceyda Düvenci tamam. Eee, onlarla bitmiyor ki iş! Ayrıca elinizden niye alayım?

Haberin Devamı

MERAKLISI iÇiNBU ÜLKE: Nur Aydın’ın sunduğu ‘Bu Ülke’, tarihi romanların usta ismi Solmaz Kamuran’ı ağırlıyor. Son romanı ‘Macar - Tefrika-i Müteferrika’ üzerine yapılan söyleşide Kamuran, Osmanlı tarihinin önemli figürlerinden İbrahim Müteferrika’nın yaşamını izleyicilerle paylaşıyor. TRT TÜRK / 20.15

HADi KONUŞALIM: Esra Harmanda, haftayı Posta gazetesi yazarı Mehmet Coşkundeniz’le açıyor. KANAL A / 13.30

BAY YEŞiL: Celal Pir’in bu haftaki yolculuğu İstanbul’dan başlıyor, Trabzon’a kadar uzanıyor. Önce İstanbul Çekmeköy’de yemyeşil bir parkın içindeki et lokantasının nasıl izinsiz çalıştığını araştıran Bay Yeşil, Milli Emlak’a ait araziyi kimlerin kullandığını ortaya çıkarıyor. Ardından Bursa Karacabey’de eşsiz kestane ormanlarına termik santral yapmak isteyen eski maliye bakanlarından Kemal Unakıtan’ın çocuklarının izini isyan eden bölge halkıyla birlikte sürüyor.Son durakta ise Trabzon. NTV / 21.00

ARAFTAKiLER: Yönetmenliğini Umut Atakul’un üstlendiği belgesel bu hafta yaşamak için organ nakli bekleyen hastaları anlatıyor. TRT HABER / 22.25

ARIM BALIM PETEĞiM: Petek Dinçöz, canlı yayınlanan programında bugün İbrahim Tatlıses’i ağırlayacak. KANALTÜRK / 10.15