Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yılbaşı, adet yerini bulsun durumu ekranda... Geceyi muhtemel,
‘O Ses Türkiye’nin özel hali, birinci bitirir. Yarışmalar, kendi aralarında rekabette olur. ‘Çocuklar Duymasın’ yılbaşı dizisi formatında bir şeyler yapacak. Şov niyetine, Bloomberg kanalındaki ‘Aslı Şafak ile İşin Aslı’nda’ var. Sohbette, Yılmaz Vural, şarkı tarafında ise Dilan Çitak Tatlıses, Derya Uluğ, Ece Seçkin, keman virtüözü ve Canan Anderson (20.00) yer alıyor. Ekranın tek mizah programı ‘Güldür Güldür Show Yılbaşı’ bir nebze güldürür (21.45). Berlin Filarmoni’nin yeni yıl konseri canlı TRT Haber’de, izleyeceğim (19.15). Müzik isteyen NTV’ye takılabilir. Adele konseri (18.10), Family Guy yıldızı Seth Mac Farlane’den Frank Sinatra şarkıları (19.10) ‘Anadolu Müziğinin Oda Orkestrası’ unvanını alan Rubato grubu, piyasanın, “Eşlik etmediği kalmadı” diyen bir ekipten oluşuyor. Selami Şahin, Zerrin Özer, Mehmet Erdem, Ceylan Ertem, Gökhan Türkmen, Deniz Seki ve Koray Avcı şarkılarına eşlik edecekler (22.15). Bir de Sıla var (01.00).

Ev ahalisi hangi
DİZİLERİ İZLEDİ?

YILBAŞI GECESİ ÇEŞİTLEMESİ
Bir yılın özetinde, ev ahalisinin izlediği dizilerde bazen hayal kırıklıkları da oldu. Seyrettiği yapımların bitmesi ya da yayından kaldırılması üzerine, “Bu millet anlamıyor” diye isyan ettikleri görüldü. ‘Avlu’ için, “Sert bir dizi” diye bazen isyan ettiler ama oyunculukları takdir gördü. ‘Ufak Tefek Cinayetler’, senaryosuyla özgüne yakın, oyunculuklarıyla ‘kıvamında şeklinde’ değerlendirildi. Mecburi bir finalle acele bitişinin tartışmasını yaptılar. ‘Bir Zamanlar Çukurova’ için başroldeki kızımıza pek alışamadılar. Yoksa oyuncu kadrosunun performasını pek bir beğendiler. ‘Koca Koca Yalanlar’ için de “Değişik bir şey izledik” diye sevindiler ama tadı damakta kaldı.

Hayal kırıklıkları
‘Darısı Başımıza’ ev ahalisinin izlediği bir yaz dizisiydi. “Eh tutmuştu, niye kaldırdılar?” diye pek hayıflandılar. ‘Bir Deli Rüzgar’ için gazino hayatı ve ünlü olma hikayesini güzel anlattı ama anlaşılamadı diye kızdılar. ‘Şahin Tepesi’ için, önce biraz mırın kırın ettiler. Sonra bir baktılar, izliyorlar. Birden final kararı alındı. “Başka kanalda olsa, oynardı” dediler.