Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Mehmed: Bir Cihan Fatihi', final yapıyor. Dizi için daha önce çok yazmıştım, “Erken bir tarih, hani büyük iş, adına yakışır bir proje olacaksa, daha çok çalışmak lazım” diye... Şöyle de bir örnek vermiştim: “2017 aralık ayında BBC, ‘Savaş ve Barış’ dizisinin yeni çekimlerini yaptı. Her bölüm için, 3 milyon euro harcanmış. Çekimler, altı ay sürmüş ve senaryoyu Andrew Davies yazmış. Davies, ‘Doktor Jivago’ ve ‘Üç Silahşörler’in senaristi... Bizde ‘Fatih’ dizisi çekiliyor. Ben, bu projeyle karşılaştırmak isterim. Mesela, ‘Fatih’, Emmy Ödülleri’ne ‘telenovela’ kategorisinde değil de, ‘dizilerde’ aday olmalı... ‘Fatih’ böyle bir dizi olabilecek mi?” Olamadı. Tutması, tutmaması bir kenara, daha hazır değildi dizi...

Haberin Devamı

Zamanında çok yazdık

ÖNEMLİ PATATES ÇOK PAHALI

Prof. Dr. Oğuz Özyaral, TRT 1’de ‘Pelin Çift’in programında, “Burada bir patatesimiz var, tatlı” dedi. Çok alıştığımız bir patates türü değil. Hocamız, “Karbonhidratlar açısından zengin olan bizim patates, şeker hastalarına iyi gelmiyor. Onlara bu tatlı olanını öneriyorlarmış. Herkes çok sevmeyebilir” diye not düştü. Bir başka önemli konu daha var: “Mağazalar zincirinde bulunur ve pahalıdır.” İspanyollar çok yermiş, orada mevcut yani... Vatandaş, mağazalar zincirini nereden bulacak? Ha bir de zinciri bulacaksınız ve de patatese verecek paranız olacak. Ev ahalisi, “Patatesler eskisi gibi değil’ diyerek, uzun zamandır uzak duruyor.

KAFASI UYUŞAN TV ÇİFTi

Kanal 7’de Feridun-Serap Kunak çifti, bir nevi şov yapıyor. ‘Her türlü derde deva’ formatı da diyebiliriz. Hafif bir Safiye ile Faik havaları da var. Evlenen çiftlerin ortak sözleri “Kafamızın uyuştuğunu anladık evlendik” olur ya, Kunak çiftinin de uyuşmuş. Serap Hanım farklı bir yorumla: “Kafamız uyuşuyor diye beğendim, evlendik. O günden beri kafamı uyuşturuyorsun. Benimki gerçekten uyuşuyor” dedi. Evlenerek kafaların uyuşmasına değişik bir yorum getirdi!

Zamanında çok yazdık