Sinan Biçici

Sinan Biçici

sinanbicici@hotmail.com

Tüm Yazıları

Yeni dizilerin haberleri, tanıtımları bir bir geliyor. Şimdiden söyleyebilirim ki, bu sezon geçen iki yıldan çok başka olacak. Yakışıklı erkekler ve güzel kızların sahte evlilikleri, farklı kimliklerle yaşadıkları aşkların anlatıldığı Kore menşeili romantik komedilerin rüzgarı diniyor. Polisiye, mafya, aile, üniversite ve lisede geçen gençlik dizileri geliyor. Tek tipleşen dizilerden sonra bu farklı içerikler seyirciye iyi gelecek ve rağbet görecek bence.

Aslına bakarsanız yeni dizilerin çoğunun yapım hikayesi eski. Uzun zamandır hazırlanan, konuşulan, kararlaştırılan işler. Ne var ki, nispeten daha kolay kastı, düşük bütçeleriyle kanallar tarafından tercih edilen romantik komediler nedeniyle sıralarını beklediler. Onlardan farkları, daha kalabalık oyuncu kadrosuna sahip olmaları, yapımının zorlukları ve buna bağlı olarak bütçelerinin yüksekliği. Bu yeni diziler romantik komedileri çok zorlayacak. Bakalım kimler galip gelecek?

Haberin Devamı

Bu sezonun yeni dizileri neler?

‘Bodrum Masalı’ TMC Film’in yeni liseli gençlik dizisinin, ilk adı ‘Bodrum Lisesi’ydi. Kalan tek mal varlığı otel için Bodrum’a taşınan bir aileyi anlatıyor. Tabii ki, zengin fakir bir aşk hikayesiyle. Kanal D’nin yeni dizisinin başrollerini Timuçin Esen, Şevval Sam, Murat Aygen ve Alperen Duymaz paylaşıyor. Mehmet Ada Öztekin çekiyor, Başar Başaran ve Emre Özdur yazıyor.

‘Evlat Kokusu’

Endemol Shine’ın yapımcılığındaki dizi Kanal D’de yayınlanacak. Dizide, çocuğu elinden alınan bir annenin trajik hikayesi anlatılıyor. Büyük bir aile, entrika ve aşk hikayesi…

‘Vatansever’

O3 Medya’nın Kanal D’de yayınlanacak dizisi ‘Vatan Haini’, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra adını değiştirdi. Balkanlar’da vatansever bir yüzbaşının göreviyle ailesi arasında tercih yapmak zorunda bırakılmasını anlatıyor. Dönem dizisinin başrollerinde Halit Ergenç ve Bergüzar Korel var. Yönetmenleri ise ‘Muhteşem Yüzyıl’ın yönetmeni Taylan Biraderler. Senaristler ise Necati Şahin ve Nuran Evren Şit.

‘Arkadaşlar İyidir’

O3 Medya’nın dizisi Show TV’de. Üniversiteli bir arkadaş grubu arasında geçen ilişkiler, dostluklar, aşk hikayelerini konu ediyor. Tabii işin içinde onların aileleri de var. Yeni bir ‘Kavak Yelleri’ olabilir. Deniz Koloş çekiyor, Ekin Atalar yazıyor. Oyuncu kadrosu yeni isimlerden oluşuyor, üniversite hocası olarak da Emre Karayel’i göreceğiz.

Haberin Devamı

‘İçeride…’

Ay Yapım imzalı dizi Show TV’de önümüzdeki ay yayına giriyor. Kardeş olduklarını bilmeyen iki parlak polisin mafyayla mücadelesini anlatıyor. Başrollerinde Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli ve Çetin Tekindor var. ‘Karadayı’ ve ‘Ezel’in yönetmeni Uluç Bayraktar çekiyor, Ertan Kurtulan yazıyor.

‘Cesur Yürek’

Show TV’de yayınlanacak ve yapımcılığını Fark Film’in üstlendiği dizinin başrollerini; Onur Tuna, Hüseyin Avni Danyal ve Rüveyda Öksüz paylaşıyorlar. Dizi, derin devlet, mafya ve uluslararası ilişkiler gibi konular üzerinden bir kahramanlık hikayesini anlatıyor. Yönetmenliğini Kudret Sabancı yapıyor. Senaryosunu Cüneyt Aysan ve Ozan Aksungur yazıyor.

‘Bana Sevmeyi Anlat’

Haberin Devamı

Ay Yapım imzalı dizi FOX’ta yayınlanacak. Kadir Doğulu, Seda Bakan, Mustafa Üstündağ ve Dolunay Soysert oynuyor. Yönetmenliğini Mesude Eraslan, senaristliğini Deniz Akçay üstleniyor. Annelikle aşk arasında tercih yapmak zorunda kalan bir kadının hikayesi. Çocuğunun geleceği için zengin bir adamla evlenmek üzere olan bir kadın, onun karanlık yüzünü görünce düğünden kaçar ve aşka tutunur.