Büyük Beşlinin İzinde : SERENGETİ - NGORONGORO- TANZANYA

15 Eylül 2020

 

Tanzanya, bitmeyen maceraları, zengin doğal güzelliği, safarilerin popülaritesi ve hayvanları kendi habitatlarında yakından görmenin verdiği heyecan nedeniyle dünyanın her yerinden turist çekiyor. Burada görebileceğiniz flora ve fauna, büyük hayvanlardan küçük hayvanlara, böceklere, kuşlara, çiçekli bitkilere, ağaçlara ve çok daha fazlasıyla Tanzanya’nın zengin biyolojik çeşitliliği onu benzersiz kılıyor.

Tanzanya ülke iklimi farklılık gösteriyor, hava açısından ziyaret için en uygun zamanlar Haziran’dan Ekim’e kadar olan süreç.  Safari için en çok tercih edilen tarihler ise büyük göçün yaşandığı Temmuz ve Ağustos ayları.

Tanzanya’da rehbersiz safari yapmak yasak olduğundan, Tanzanya’ya gitmeden önce internet üzerinden bir tur rehberiyle anlaşarak safariyi planlıyoruz. (safaribookings ve tripadvisor faydalandığımız siteler)  Türk Hava Yollarıyla 7 saatlik direkt uçuş sonrasında Arusha şehrindeki Kilimanjaro Uluslararası Havalimanına

Yazının Devamı

Türkiye’nin ilk sakin şehri; SEFERİHİSAR& SIĞACIK

18 Haziran 2020

Seferihisar’a bağlı olan Sığacık; İzmir merkeze 52km, bağlı olduğu Seferihisar’a 5 km mesafede bulunuyor.
Sığacık 2009 yılından beri Türkiye’nin ilk “Citta Slow” unvanlı kasabası.
Citta Slow unvanı İtalya’da bir komite tarafından denetimler sonucunda;
50.000 nüfus altında mimarisi, kültürü, geleneklerini muhafaza etmiş hava temizliği su temizliğine uygunluk alan şehirlere veriliyor.
Kasabada biraz dolaştığınızda çiçek kokulu sokakları, tarihi evleriyle Ege’nin sıcaklığı harmanlanınca sakinliğin ruhunuza yansıdığını ve bu unvanı ne çok hakettiğini hissediyorsunuz.
Bu nedenle de kasabanın sembolü “Salyangoz”.

Yazının Devamı