Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Bebek, mevsimi hiç bitmeyen, her daim canlı yaşayan bir semt. Geçenlerde yürüyüş yaparken, Baylan Pastanesi’nin karşısında Masabuka isimli yeni bir mekan çarptı gözüme. Yemek saati değildi ama 1-2 masada insanları görünce istikametimi çevirip, arkadaşlarla açıkta bir masaya oturduk.

Sahildeki restoranların menüsündeki deniz ürünlerinden hoşlanmayanlar için tercih edilecek bir yer burası. Yunanistan’ın Thassos adasına giden Türk turistlerin dillerden düşüremediği Masabuka’yı, ünlü Köşebaşı restoranlarının ortaklarından Mehmet Yeşilyurt’un oğlu Hasan ve gelini Melike Koçyiğit işletiyor. Bebek için güzel bir kazanım olmuş.

Haberin Devamı

YENİ LEZZETLERDEN KLASİKLERE İSTANBUL

Tanışma tabağıyla başlıyor servis. Köfte, sosis, tavuk ve kuzu şiş var. Ama patates maceraya sürüklüyor insanı, bitene kadar durmak yok. Şişlerde sunulan mantar ve karışık peynir ızgara, denemeye değer. Kabak kızartması tam bir lezzet bombası. Konsept güzel, atmosfer sıcak. Fiyatlar lokasyona göre oldukça makul. Lezzet köprüsünü sağlam kurmuşlar.

Klasik bir mekan

Efsaneleşmiş bir manzara eşliğinde içeceğinizi yudumlayıp, güzel birambiyansta lezzetli yemekler yiyerek İstanbul’un sizi yorduğu saatlerin rövanşını almak istiyorsanız, Ulus 29 aradığınıza yanıt verecektir. Doğuş Grubu’na geçtikten sonra yenilenen mekanda, değişik bir atmosfer yaratılmış. Yenilenmiş dekoruyla, klasik menü enerjisini yıllardır koruyor. Müthiş bir kavı var. Kavında neredeyse yok, yok. Yabancı turistlerin çoğunlukta olması sevindirici. Lahmacun, kuzu kokoreç, 29 köfte, ahtapot ve burrata menüde yıldız ürünler. Hepsinden denedim. Kuzu kokoreç harika bir lezzet. Müzik rahatsız edici değil. Servis elemanları deneyimli ve kibar. Pek çok yerli ve yabancı ünlüyü ağırlayan Ulus 29, İstanbul’da göğsünüzü kabartacak ve sizi mutlu edecek pek çok özelliğe sahip. Uzun yıllardır İstanbullular’a ve şehri ziyaret eden konuklara kesintisiz hizmet veren Ulus 29 klasikleşmiş bir mekan. Sahip çıkmak, uzun ömürlü olmasını sağlamak lazım. Yakınındaki Sunset de öyle. Yabancılar İstanbul’u ve Türkiye’yi anlatırken, iz bırakan mekanlardan esinleniyorlar. Kalitesiyle, ambiyansıyla, manzarasıyla insanların gönlünü fetheden mekanlarımızın çoğalması, tanıtımımıza ziyadesiyle katkı sağlar. Hizmet sektörü soyut kavramdır. Aldığınız hizmetin faturası cepte ama unutulmayan güzellikleri ömür boyu hafızada kalır!

Haberin Devamı

YENİ LEZZETLERDEN KLASİKLERE İSTANBUL

ÜÇ MANTARLI KARİDESLİ KEŞKEK

Malzemeler:

200 gr. buğday

1.5 litre su

4 adet kültür mantarı

4 adet istiridye mantarı

4 adet kestane mantarı

4 adet karides

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yeterince tuz

Yapılışı: Buğdayı derin bir tencereye koyup, suyu ekleyin ve kısık ateşte altı saat boyunca pişirin. Pişirme esnasında, buğdayın püre kıvamına gelmesi için tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Tavada, tereyağında doğradığınız tüm mantarları soteleyin. Ardından karidesleri ekleyin, tuz ve pul biber serpiştirip, iki dakika daha çevirin. Servis tabağına keşkeği yerleştirip, üzerine karidesli mantar karışımını koyun. Afiyet olsun.

YENİ LEZZETLERDEN KLASİKLERE İSTANBUL