Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

kesiftutkunu@gmail.com

Tüm Yazıları

Antalya’da deniz, kum, güneş tatili yapmak isteyenler Alanya, Side, Manavgat, Belek, Kemer gibi bölgeleri tercih ederler. Her bölgenin kendine özgü güzellikleri ve avantajları elbette vardır. Bununla birlikte, içlerinden biri var ki, neredeyse yoktan var olmuş ve bugün Antalya’da Kongre turizmi, Golf, Futbol, doğa güzellikleri ve en lüks oteller bölgesi dendiğinde ilk akla gelen yer olmuştur.

Evet doğru tahmin ettiniz, bu bölge Belek... 1984’lerde bataklık ve sazlık bir bölge iken, vizyonu geniş yatırımcıların da katkıları ile bugün Belek Antalya’nın en gözde destinasyonu haline geldi. Belek’in bugünkü konumuna gelmesine BETUYAB yani Belek Turizm Yatırımcıları Ortak girişimi A.Ş.’nin yıllardır süren vizyoner çalışmaları neticesinde karakteri oturmuş, karizması olan, en iyi oteller, en iyi kongre, en iyi golf imkanları, en iyi futbol kulüplerini ağırlayan, hatta Caretta Caretta kaplumbağalarının da yuvası konumunda, mavi bayraklı bir cennet…

Haberin Devamı

Tam bir turizm cenneti Belek

Wellness SPA yatırımlarından tutun, golf ve futbol sporları turizmi, 500 kişiden 4,000 kişiye kadar değişen simültane tercüme imkanı sunulabilen kongre turizmi, mavi bayraklı denizi yanı sıra, çocuklu aileler için ideal kumluk plajları, Antalya bölgesinin en iyi hizmet kalitesine sahip görkemli otelleri, kumsalında yuva yapan Caretta kaplumbağaları ile yerli yabancı turistlerin gözdesi bir belde. Yılda yaklaşık 1,600,000 turist ağırlayan turizm beldesi Belek, Alman ve Rus misafir ağırlıklı bir turizm cenneti. Doğası da son derece muhteşem… 600’e yakın bitki türü, bunların 29’u endemik yani bu bölgeye özgü yetişen bitki türleri ve birbirinden farklı 100’e yakın kuş faunasını da bünyesinde barındırıyor. Doğaya da Belek’te son derece saygı gösterilmekte. Caretta kaplumbağalarının Belek’te yaklaşık 2,000 yuvası olduğu öngörülüyor. Özel çalışma yapılıp yuvalar tespit ediliyor, otellerin plaj bölgesinde dahi olsa kırmızı bant şeritlerle çevrelenip, dikkat Caretta, lütfen yaklaşmayınız, dokunmayınız ibarelerini sahillerde sıkça görmeniz mümkün.

Haberin Devamı

Golf denince ilk akla gelen yer Belek

Geçtiğimiz yıl sadece Golf oynamak için Belek’e gelen yerli-yabancı turist sayısı 350,000 kişi. Uluslar arası organizasyonlara da ev sahipliği yapan Belek’te, dünyanın golf ustası Tiger Woods, Nick Faldo ve en iyi 80 kadar da golfçüyü turnuva için ağırlamış bir destinasyon. Bilhassa Golf turizmi Belek’te her yıl artan önemli bir satış donesi haline geldi. Konu Golf ve uluslararası da yarışmalar olunca, bölgenin karizmasına ve adının iyi anılmasına önemli bir katkıda bulunuyor diye düşünüyorum. Bir dönem Avrupa’nın en iyi Golf destinasyonu ödülünü kazanmış Belek’te, “Dünya amatör golf şampiyonası”, Avrupa Bayanlar Golf turnuvası Türkiye bölümü ve son olarak 2013 sonunda Türk Hava Yolları açık golf turnuvasında dünyaca ünlü golf ustaları yarışmasına ev sahipli yaptı.

Sadece Golf mü? Daha da fazlası Futbol mu?

Belki de golften daha popüler spor turizmi olarak ilk sırada futbol yer alıyor. Zira Belek’te yaklaşık 50 futbol sahası bulunuyor. Ülkemizin birinci ligde yer alan en güçlü kulüpleri Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi kulüpleri yanı sıra Werder Bremen, Köln, Stuttgart, CSKA, Münih, Spartak Moskova ve Brugge gibi dünya futboluna damga vurmuş önemli kulüplerin de, kamp yeri olarak kullandıkları bir bölge Belek. Golfün yanı sıra Futbol dendiğinde de, Antalya’da ilk akla gelen yer, geçmişe dayalı vizyoner yatırımları sebebiyle yine Belek…

Haberin Devamı

Üstüne bir de SPA ve Kongre…

Deniz suyundan yapılan Thalasso terapi ve sudan gelen sağlığı kullanan SPA merkezleri için, Belek otelleri ciddi yatırımlar yapıyor. Bugün Belek’te pek çok otelde Tay masajından, Bali masajına, Ayak masajından, ayurvedaya kadar SPA nimetlerinin kullanılabileceği son imkana kadar sunmayı gaye edinmişler. Bu da hem otellere kalite getirirken, hem de müşteri memnuniyeti anlamında Belek’e önemli bir katmakta.

Kongre turizmi anlamında da yaklaşık 210 kongre salonu ile oldukça iddialı. Tıp, turizm ve bilim kongreleri, ulusal ve uluslar arası organizasyona ev sahipliği yapan önemli bir satış kolu olmuş. Kongre turizminin gelişmesi de, otellere 12 ay çalışma imkanı veriyor. Bu da bence vizyoner şekilde, bir turizm beldesinin nasıl yönetilebileceği konusunu gözler önüne seriyor.

Hoşgörü merkezi Belek…

Hoşgörü bahçesi olarak adlandırılan, cami, kilise ve sinagog’un yan yana bulunduğu, noel, paskalya, puente ve diğer dini ayinlerin de yapıldığı bu bahçe, vizyoner BETUYAP tarafından açılmış. Belek’e bence bakış açılarını da güzelleştiren önemli bir unsur.

En iyi oteller de Belek’te…

Üçkum tepesi, Taşlıburun mevkii, iskele mevkii, ileribaşı mevkii ve Acısu mevkii olmak üzere 5 ayrı bölgeye ayrılmış Belek’te birbirinden güzel 45 otel bulunmakta. Otellerin bazıları 1985’lerde turizm teşvikleri verilmeye başlandığında yapılmış, bazıları da daha yeni. Yine de otelin yeni veya eski binası değil önemli olan, önemli hizmet kalitesi ve aradığın huzuru sana verebilmesi… Hele ki ikinci oğlum da doğduğundan beri artık ailecek yurtdışına çıkamayan bir aileyseniz benim gibi! Bu nedenle işimi riske atmıyorum, müdavimi olduğum 2 otelim var Belek’te, Limak Atlantis ve Limak Arcadia… Tanışmamız tesadüf, ancak ayrılmamız imkansız.

Kemer seyahatimde ikinci oğlum henüz dünyaya gelmemişken Limak Limra’da konaklayıp, çocukla çok rahat edip, çocuk-bebek dostu bir otel olarak bizi fazlasıyla mutlu ettiğinden sonrasında da aynı zincirin bir otelini deneyelim dedik. Birini daha denedik, aynı kalite, sonra birini daha! Bu yıl da kısmet yine Limak Arcadia… Bebek-çocuk dostu, olağanüstü hizmet anlayışı, oturmuş sistemi ve kalifiye eğitimli personeli sayesinde, iki çocuğumla bir keyifli tatil daha, bu yaz bizi bekliyor dostlar…

Seyahatte işinizi asla şansa bırakmayın, tavsiyeler önemlidir, hele ki işin uzmanından geliyor ise. Belek’e mutlaka gidin ve aktardıklarımı kendiniz deneyimleyin, göreceksiniz…

Sarp ÖZKAR