Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

kesiftutkunu@gmail.com

Tüm Yazıları

Seyahate çıkmadan önce herkesi bir heyecan sarar. Bu hem yeni yerleri keşif amacıyla duyulan bir heyecan, hem de uzun süredir zaman geçirilen ikametgahtan ayrılarak, yer değiştirme kaynaklı bir heyecan… Bir de üzerine bavul hazırlama ve geride bırakacaklarını düşünme konusu gündeme geldiğinde, bu heyecan daha da fazla artar. Kolay değil, alışkanlıkların dışında bir ortama gidilecek, evdeki kişisel eşyaların bir kısmı da sizinle yer değiştirecek, evde-işyerinde bırakacaklarınızı organize etme konusu da cabası… Gelin size, sıkça seyahat eden bir gezgin olarak, seyahat bavulunuza neler koymanız gerektiği ile ilgili bir check list önereyim, böylelikle sizi bu stresten kurtarmış olabilirsem ne mutlu bana…

Haberin Devamı

Bavulunuzda mutlaka bulundurun!

· Seyahat edeceğiniz ülke-şehirle ilgili rehber kitaplar, dergi yazıları, makaleler vs.

· Diş fırçası, diş macunu yanı sıra tek kullanımlık sokakta, parkta kullanabileceğiniz susuz diş fırçalama paketi. Yine sokakta kullanmanız gerekebilecek, pratik kağıt sabun.

· Islak mendil, kağıt mendil ve hijyenik el dezenfekte sıvısı.

· Kalp, şeker, tansiyon, tiroid vs. kronik rahatsızlıklarınız için kullandığınız düzenli ilaçlar var ise yanınıza almalısınız. Mümkünse her bir ilacın etken maddesini de bir kağıda not ederek cüzdanınızda taşıyın. Yurtdışında aynı ilacı ismiyle bulmanız mümkün olmasa da, etken maddesi ile rahatlıkla temin edilebilir. Ama bu bir önlem ilacınızı evde unutmayın! (Varsa reçetenizi de yanınızda bulundurun.)

· Böcek-Arı sokması, Alerji ilaçları, ağrı kesici, özellikle yeni tatlar yüzünden mide asidine karşı antiasit ve sindirim için gaz-bağırsak rahatlatıcı ilaçlar, soğuk algınlığı-grip ilacı ve vitamin hapı. Gözünüz korkmasın küçük bir poşete her ilaçtan 2-3 adet atsanız fazla da yer kaplamayacaktır.

· Yolda keyifli zaman geçirmek için iskambil kağıdı, kutu oyun vs.

· Kişisel temizlik için deodorant, parfüm, küçük bir el sabunu, pamuk, kulak çubuğu, makyaj malzemeleriniz, oje- aseton, kadınlar için hijyenik malzeme, köpük, jöle vs.

Haberin Devamı

· Tablet alacaksanız seyahat aplikasyonları ve navigasyon yüklemenizde fayda var. Hatta şehir rehberlerini de indirebilirsiniz. Tabletin şarjı ve cep telefonu şarjınızı ise unutmayın.

· Tıraş bıçağı ve traş kremi.

· İç çamaşırı, çoraplar ve gece yatmak için mevsimine göre şort-pijama vs.

· Yanınıza küçük bir sırt çantası almanız seyahatte yükünüzü hafifletecektir, hatta katlanıp da cebe bile girebilenleri var, onlardan birini tercih edin, kullanmadığınızda size yük olmaz.

· İklime göre sıcaksa ensenizi ve başınızı tamamen örtecek bir şapka, şal, güneş gözlüğü, güneş koruyucu kremleri, her ihtimale karşı bir yanık kremi, iklim sıcak olduğundan sivrisinek spreyi ve haşere makine-tabletleri… Deniz kenarına gidiyorsanız ayrıca mayo, su eğlence araçları top-deniz yatağı, çocuklar için kova-kürek.

· Gittiğiniz ülkenin lokal müziklerini dinleyip, destinasyona daha çok alışabilmeniz için bir radyo çalar, önceden o ülkeye ait indirdiğiniz müziklerden oluşan bir MP3 cihazı da olabilir.

Haberin Devamı

· Fotoğraf makinenizi de yanınıza almayı unutmayınız, şarjı, yedek pilleri, hafıza kartları. Seyahatte fotoğraf aktarımı yapacaksanız laptop veya tablet yanınıza alıp, ara kablolarını da unutmamak lazım.

İyi seyahatleriniz olsun... Sarp ÖZKAR www.sarpozkar.com