Eğitim Yedek öğrencisi biten KYK yurt listesine nasıl ulaşırım?

Yedek öğrencisi biten KYK yurt listesine nasıl ulaşırım?

20.01.2016 - 23:53 | Son Güncellenme:

Yedek öğrenci alımı yapabilen ancak yerleştirecek öğrencisi kalmayan KYK yurtları yedek öğrenci başvurusunu başlatmıştır. KYK yurtlarına başvuru yapmak isteyen öğrenciler yedek yurt başvurusunu yapabilir. Ayrıntıları haberimizde.

Yedek öğrencisi biten KYK yurt listesine nasıl ulaşırım

Üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları süresince maddi destek alabilmelerini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu burs/kredi desteği üniversite öğrencileri açısından oldukça önemli bir avantaj sağlıyor. 1 kasımda gerçekleştirilen genel seçimlerde üniversite öğrencileri de unutulmamış ve Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen KYK burs/kredi desteğinin 320 TL’den 400 TL’ye çıkarılacağı vaadi verilmişti. Hükümet geçtiğimiz günlerde ilgili imzayı atarak, üniversite öğrencilerinin Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun vereceği kredi/burs desteğini 400 TL olarak alabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her eğitim yılı öncesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen KYK burs başvurusu tarihleri aralığında üniversite öğrencileri tarafından yapılan KYK burs başvuruları değerlendirilerek, KYK burs sorgulama ekranlarından açıklanıyor. Üniversite öğrencileri internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yapacağı KYK burs ve kredi sonuçları açıklamalarını online KYK burs sorgulama ekranından gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Üniversite öğrencileri günümüzün modern teknolojisi sayesinde internete son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayarak, son derece pratik bir şekilde Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasından KYK burs sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek KYK burs/kredi almaya hak kazanıp, kazanamadıklarını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Günümüzde KYK burs sorgulama işlemleri için üniversite öğrencileri internet üzerinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasındaki online hizmetler ekranından sadece dakikalar içerisinde kredi veya burs desteği almaya hak kazanıp, kazanamadıklarının öğrenilebilmesi sağlanabiliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan burs desteği üniversite öğrencilerine geri ödemesiz olarak sunulurken, kredi desteği eğitim yaşamlarından sonra en geç 2 yıl içerisinde geri ödemelere başlaması koşulu ile veriliyor. Bu nedenle de üniversite öğrencileri için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan kredi veya burs desteği şeklinde bir ayrım bulunuyor.

Türkiye’de ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yönelik olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan burs/kredi destek hizmetlerinin yanı sıra yurt desteği de sağlanıyor. İhtiyaç sahibi olan üniversite öğrencilerinin ekonomik, güvenli ve konforlu bir şekilde konaklama ihtiyaçlarını öğrenim süreleri boyunca karşılayabilmelerine yardımcı olan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurt desteği yine her eğitim yılı öncesinde başvuru tarihleri açılıyor. İhtiyaç sahibi olan üniversite öğrencileri tarafından her yıl eğitim dönemi öncesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yurt başvurusu yapılıyor. Lisans eğitimi almaya hak kazanan üniversite öğrencilerinin başvuruda bulunabildikleri yurt desteğinin sonuçları ise KYK yurt sorgulama ekranından gerçekleştirilebiliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfası üzerinde yer alan online hizmetler kategorisinden gerçekleştirilebilen bu KYK yurt sorgulama hizmeti ile birlikte artık üniversite öğrencileri okudukları kentte bulunan YURTKUR yurtlarında konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilme hakkına sahip olup, olamadıklarını öğrenebiliyor.