Gündem Yeğen Gülen gazetecilere böyle seslendi

Yeğen Gülen gazetecilere böyle seslendi

20.05.2016 - 10:50 | Son Güncellenme:

İZMİR’de paralel yapı iddiasıyla yapılan operasyonda gözaltına alınan 32 kişiden, Fethullah Gülen’in yeğeni olan, okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu olduğu ileri sürülen M.M.G. ile cemaat yurdunun ağabeyi olduğu iddiasıyla teğmen M.A.T.’nin de aralarında bulunduğu 31’i, sorgularının tamamlanmasından sonra adliyeye sevkedildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kadın zanlılardan birinin ise bebeğinin olmasından dolayı savcının talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.Polislerce emniyet binasından çıkartılan Fethullah Gülen’in yeğeni M.M.G., emniyet binasından çıktığı sırada görüntü alan basın mensuplarına "Kolay gelsin" diye seslendi.

Yeğen Gülen gazetecilere böyle seslendi

Paralel yapı iddialarına yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmasından sonra geçen salı günü sabah saatlerinde, operasyon düzenlendi. Saat 06.00 sıralarında İzmir merkez, Karşıyaka ve Bergama ilçelerini kapsayan operasyon, cemaatin eğitim kurumları ile mali yönden destek sağlayan kişilere yönelik yapıldı. Yaklaşık 500 polisin 80 adrese yaptığı operasyonda, 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, cemaatin dershaneler ile okullar Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen Fethullah Gülen’in yeğeni M.M.G. ile cemaat yurdunun ağabeyi olduğu öne sürülen muvazzaf teğmen M.A.T.’nin de bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

M.A.T.’nin üniversite eğitimini tamamladıktan sonra bir süre cemaatin Bergama’daki yurdunda ağabeylik yaptığı, ardından üniversite mezunlarına verilen teğmen olma hakkından yararlanıp Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katıldığı, halen de İstanbul’da muvazzaf subay olarak görev yaptığı ifade edildi. Yine gözaltına alınan zanlılar arasında yer alan kadınlardan biri ise bebeğin oldugğu için, savcının talimatıyla ifadesi alınıp, serbest bırakıldı.

İTİRAFÇILAR, ÖRGÜT ŞEMASINI ORTAYA KOYDU

Kentte son yapılan operasyonun en önemli dayanak noktalarından birisinin polisin araştırmalarının yanı sıra cemaatten ayrılan bazı yöneticilerin itirafçı olmaları oluşturdu. İtirafçılar, cemaatin faaliyetlerinden memnun olmadıklarını ve bazı yöneticilerin himmet adı altında toplanan paraları kendi şahsi işlerinde kullandıkları için ayrılık kararı verdiklerini anlattı. tirafçıların anlatımlarıyla, cemaatin İzmir’deki yapılanmasına dair önemli bilgiler elde edildi.

Haberin Devamı

İZMİR 4 BÖLGEYE AYRILMIŞ

Fethullah Gülen ve kendisine bağlı olarak hareket ettikleri belirtilen yöneticilerin, cemaatin kuruluş temellerinin atıldığı İzmir’e büyük önem verdikleri için özel yapılandırmaya göre kenti, Bornova, Buca, Karşıyaka ve Bergama olarak 4’e ayırdıkları ortaya çıktı. Bu bölgelerin başına da, ayrı ayrı baş imam ile yardımcı imamlar atandığı, bunların seçiminde, mesleklerindeki mevkileri yerine cemaat içindeki durumlarının dikkate alındığı anlaşıldı. Ayrıca, imamların, yaptıkları mesleklerin dışında alanlardan sorumlu tutuldukları da belirlendi. Dört bölgenin birbirinden bağımsız olarak faaliyet yürüttükleri, hepsinin ekonomik ve kendi işleyişlerinin farklılıklar gösterdiği, öğrenildi. Emniyet yetkilileri, bu anlatımlardan sonra cemaatin işleyiş şemasının şekillenmeye başladığını, tamamen ortaya çıkartılması için de önemli bilgilerin elde edildiğini bildirdi.

YEĞEN GÜLEN’DEN GAZETECİLERE, "KOLAY GELSİN"

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlanan 9’u kadın, 1’i asker toplam 31 kişi, adliyeye sevkedildi. Polislerce emniyet binasından çıkartılan Fethullah Gülen’in yeğeni M.M.G., emniyet binasından çıktığı sırada görüntü alan basın mensuplarına "Kolay gelsin" diye seslendi. Teğmen M.A.T.’nin de İzmir Merkez Komutanlığı’nda tutulduğu, askerlerce İzmir Adliyesi’ne götürüleceği açıklandı.