Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 11 Mart Bugün ne pişirsem: 11 Mart Günün menüsünde bugün: Ekşili köfte çorbası, ıspanak yemeği, lazanya ve supangle. 1 Ekşili köfte çorbası malzemeleri: 150 gram kıyma 1 soğan 2 kaşık kırık pirinç Tuz, karabiber, pulbiber 1 patates 1 havuç 6 bardak su Sıvıyağ Yarım limon suyu 1 yumurta sarısı Ekşili köfte çorbası yapılışı: Kıyma, soğan rendesi, pirinç ve baharatları yoğurup minik köfteler yapın. Havuç ve patatesi soyup küp küp doğrayın, sıvıyağda soteleyin. Suyunu ilave edip kaynattıktan sonra köfteleri ekleyin. Terbiyesi için limon suyu ve yumurta sarısını çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe terbiyeyle karıştırıp ılıttıktan sonra yavaş yavaş tencereye ekleyin. Sürekli karıştırın. 2 Ispanak yemeği malzemeleri: 1 demet ıspanak 1 soğan 1/2 çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı toz biber 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ 1-2 bardak sıcak su Tuz Ispanak yemeği yapılışı: 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Salçayı ekledikten sonra kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. Toz biberi ekleyin. Yıkayıp ince ince doğradığınız ıspanakları da ekledikten sonra arada karıştırarak renkleri değişene dek pişirin. Pirinci ve suyu ekledikten sonra bi kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler yumuşayınca tuzunu ekleyip karıştırın ve altını kapatın. 3 Lazanya malzemeleri: 12 yaprak lazanya 1 su bardağı kaşar peyniri Beşamel sos için: 2 kaşık tereyağı 4 kaşık un 3 bardak süt Tuz, karabiber Kıymalı harç için: 300 gram kıyma 1 büyük soğan 2 diş sarımsak 1 kaşık salça 2 domates Tuz, karabiber, pulbiber Sıvıyağ Lazanya yapılışı: Kıymayı yağ ile kavurmaya başlayın. Suyunu bırakıp yarısını çektikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar solduktan sonra salçasını ekleyip kavurun. Sarımsağı da rendeleyin. Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar ağzını kapatıp bekleyin. Beşamel sos için tereyağını eritip çırpma teli ile karıştırarak unu ekleyip kısa bir süre kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin. Göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Soğumaya başladıkça katılaşacağını da hesaba katarak çok koyu kıvamlı olmayan sosunuzu hazırlayın. Cam tepsiye bir kepçe beşamel sostan yayıp bir kat lazanya serin. Lazanyanın üzerine kıymalı içten ince bir kat olacak şekilde eşit olarak yayın. Onun üzerine tekrar bir kepçe kadar beşamel sostan dökün. Tekrar lazanya koyarak iç harç bitene kadar bu sırayla işlemleri tekrar edin. En üste bir kat lazanya serip sadece beşamel sosun kalanını dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırına verin. Kaşarlar kızarana kadar pişirin. 4 Supangle malzemeleri: 1 litre süt 1 bardak şeker 1 yumurta sarısı 2 kaşık nişasta 1 kaşık un 1 vanilya 50 gram kakao 1 kaşık tereyağı Supangle yapılışı: Süt, şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alıp sürekli çırpın. Kakao, nişasta, vanilya ve un ekleyip toz malzemeler eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Eridikten sonra ocağa alıp altını yakın. Koyulaşıp kaynayınca altını kapatın. Tereyağını koyup karıştırarak eritin ve kaselere boşaltın. Bugün ne pişirsem: 10 Mart ekşili köfte çorbası tarifi ıspanak yemeği tarifi lazanya tarifi supangle tarifi