Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 16 Şubat Bugün ne pişirsem: 16 Şubat Günün menüsünde bugün: Tavuklu mısır çobrası, brüksel lahanası, biber dolması ve ayva tatlısı. 1 Tavuklu mısır çorbası malzemeleri: 5 bardak su Tavuk göğsü 1 bardak mısır 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1 yumurta sarısı 3 kaşık un 4 kaşık yoğurt Tavuklu mısır çorbası yapılışı: 5 bardak suyla tavuk göğsünü haşlayın. Çobranın terbiyesi için yumurta sarısı, un ve yoğurdu çırpın. Tavuk haşlandıktan sonra didikleyin. Tavuk suyundan bir kepçe alıp hızlıca terbiyeyle çırpın. Karıştırarak tavuk suyu tenceresine alın. Tavuklarla beraber tuz, karabiber ve mısırı ekleyin. Kıvam alana kadar orta ateşte pişirin. 2 Brüksel lahanası malzemeleri: 600 gram brüksel lahanası 4 kaşık sıvıyağ 2 soğan 2 domates 2 kırmızı biber 1 havuç 1 diş sarımsak 1,5 bardak sıcak su 3 kaşık pirinç 1/2 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 kaşık limon suyu Brüksel lahanası yapılışı: Lahanaların kök kısımlarını kesin. Sıvıyağı bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra küp küp doğradığınız havuçları ekleyin, hafif renk alana kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Sırasıyla küp küp doğradığınız kırmızı biber, domates rendesi ve dilimlenmiş sarımsağı ekleyip kavurun. Brüksel lahanası, şeker ve tuz ilave edin. Suyunu ekledikten sonra pirinci de ekleyin. Kapağını kapatıp lahanalar yumuşayana kadar pişirin. 3 Biber dolması malzemeleri: 1,5 kilo dolmalık biber 750 gram kıyma 1,5 bardak pirinç 5 soğan Tuz, karabiber, pulbiber 150 gram margarin 2,5 bardak su Biber dolması yapılışı: Biberleri yıkayıp baş kısımlarını temizleyin. Margarini eritin. Rendelenmiş soğan, kıyma, pirinç, salça ve baharatları karıştırın. Biberlerin içine doldurup, 2,5 bardak suyla pişirin. 4 Ayva tatlısı yapılışı: Ayvaları yıkayıp soyun. İkiye kesip iç kısımlarını limonla ovun. Geniş bir tencereye dizin, çekirdeklerini de içine koyun. Üzerini geçecek kadar su koyup, şeker ilave edin. Çay kaşığından az gıda boyası ilave edebilirsiniz. Kısık ateşte pişirip üzerini kaymakla süsleyin. tavuklu mısır çorbası tarifi brüksel lahanası tarifi biber dolması tarifi ayva tatlısı tarifi