Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 23 Şubat Bugün ne pişirsem: 23 Şubat Bugün günün menüsünde: Tavuklu şehriye çorbası, mantar sote, özbek pilavı ve hanım göbeği. 1 Tavuklu şehriye çorbası malzemeleri: 1 tavuj göğsü 2 domates 2 biber 1 çay bardağı şehriye 1/2 çay bardağı sıvıyağ 5 bardak su 1 çay kaşığı karabiber 3 çay kaşığı tuz 3-4 dal maydanoz Çeyrek limon Tavuklu şehriye çorbası yapılışı: Domatesleri soyup rendeleyin. Biberleri halka halka doğrayın. Haşladığınız tavuk etini didikleyin. Bir tencerede sıvıyağla tavukları soteleyin. Domates rendesi ve biberleri koyup sotelemeye devame din. 5 bardak suyla beraber tuz ve karabiberi koyup kaynatın. Şehriyeleri de ilave ettikten sonra şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. 2 Mantar sote malzemeleri: 1 paket mantar 2 soğan 3 domates 3 diş sarımsak 3 biber Tuz Pulbiber Sıvıyağ 1 kaşık salça Maydanoz Mantar sote yapılışı: Tencereye bir miktar sıvı koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları kavurun. Salça ve pulbiberi ekleyin. İnce ince dilimlenmiş mantarları ilave edin. Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyerek yemek suyunu çekene kadar pişirin. 3 Özbek pilavı malzemeleri: 1 bardak pirinç 1 bardak arpa şehriye 1 bardak bulgur 1 havuç 3 kaşık sıvıyağ 3 kaşık tereyağı 3 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 5 bardak tavuk suyu 1 tavuk göğsü Üzerine: 150 gram kıyılmış ceviz 1 kaşık tereyağı Özbek pilavı yapılışı: Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin. Küp küp doğradığınız tavukları sıvıyağda soteleyin. Şehriyeyi ekleyin ve kavurun. Tereyağını ve rendelenmiş havucu ekleyip kavurun. Pirinci ve bulguru da ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve sıcak tavuk suyunu ilave edin, karıştırın. Yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın. Tereyağını eritip cevizleri kavurun. Pilavın üzerine dökerek servis edin. 4 Hanım göbeği malzemeleri: 1 bardak su 1 bardak un 1 çay kaşığı şeker 1 tutam tuz 1 yumurta 3 kaşık tereyağı Şerbeti için: 1,5 bardak şeker 1 bardak su Birkaç damla limon suyu Hanım göbeği yapılışı: Önce şerbeti hazırlayarak başlayın. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca limon suyunu eilave edip 10-15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Su, şeker ve tuzu ekleyip kaynatın. Kaynayınca unu ilave edip hızlı hızlı karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika kadar ezerek kavurun. Altını kapatıp başka bir kaba alın, soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca içine yumurta kırıp yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam elde edince sıkma torabasına doldurun. Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkın. Ortalarını parmağınızla delin. Sıvıyağ dolu tencereye alın. Ocağın altını yakıp kızarmaya bırakın, arkalı önlü pişirin. Sıcak tatlıları soğuk şerbete atıp karıştırdıktan sonra servis edin. tavuklu şehriye çorbası tarifi mantar sote tarifi özbek pilavı tarifi hanım göbeği tarifi