Dünya Yemen'de intihar saldırısı

Yemen'de intihar saldırısı

10.12.2016 - 17:12 | Son Güncellenme:

Güneydeki Aden'de kendini havaya uçuran intihar eylemcisi, 12 askerin ölmesine en az 20 askerin de yaralanmasına neden oldu.

Yemende intihar saldırısı

Toprakları üç ayrı grup tarafından kontrol edilen Yemen'de bir intihar saldırısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Hastane ve hükümet yetkilileri, eylemcinin maaş almak için bekleyen askerlerin arasında kendini havaya uçurduğunu bildirdi.

Güney'deki liman kenti Aden'de gerçekleşen saldırıda 12 asker can verdi. IŞİD'in üstlendiği intihar saldırısı en az 20 askerin de yaralanmasına yol açtı.

Reuters haber ajansı, saldırının Suudi Arabistan'ın desteklediği askerleri hedef aldığını aktarıyor.

Çalkantılı yıllar geçiren Yemen, halihazırda fiili olarak üçe bölünmüş durumda. Ülkenin doğusu, orta kesimleri ile Aden ve Taiz'i de kapsayan güneybatı kentlerini Abdurabbu Mansur Hadi kontrol ediyor. Ülkenin batısı neredeyse tamamen İran destekli Husilerin elinde. Bu iki grup, Mart 2015'ten bu yana savaşıyor.

Husilere karşı operasyon yapan Suudi arabistan'ın saldırılarında 2016 yılı içerisinde yüzlerce sivil öldü. Husiler ile Suudi Arabistan destekli koalisyon arasındaki çatışmaların bilançosu ise, 10 binden fazla ölüm.

Haberin Devamı

Ülkenin orta kesimlerinde bir başka güç dikkat çekiyor, El Kaide. Kuzeyden güneye önemli bir bölgeyi kontrol eden terör örgütü, güneybatıya doğru bazı sahil kentlerinde de otorite kurdu.

Yazarlar