Ekonomi Yeni dijital ekonomi modeli için çalışmalar başladı

Yeni dijital ekonomi modeli için çalışmalar başladı

05.10.2018 - 15:32 | Son Güncellenme:

Global ekonomi dijital bir dönüşüm yaşıyor ve son hızla gelerek bizim de kapımıza dayandı. Her şeyin dijitalleştirilmesi ile yeni akıllı dijital ağlar kuruluyor; dağıtım kanalları, fiyat stratejileri, ödeme biçimleri, hedef kitle ve pazarlama anlayış ve biçimi değişiyor. Dijital ekonomide üretim istikrarını sağlamak kadar yeni ödeme biçimlerinin kurgulanması da önem kazanıyor. Bu kapsamda geliştirilen yeni model tüm dünyanın güvenle ve kolaylıkla kullanabileceği altın temelli bir elektronik cüzdan, harcama ve transfer sistemi: ‘’Altın Cüzdan’’

Yeni dijital ekonomi modeli için çalışmalar başladı

Türkiye Ekonomisinin Dijital Dönüşümü Komisyonu’nun Başkanlığını yürüten Dr. Aziz Saka, yerel üretiminin arttırılması ve girişimcilik maliyetlerinin azaltılması için yaptığı çalışmalara bağlı olarak yeni bir dijital ekonomi modeli geliştirdi.

Haberin Devamı

Dünyada ilk ve tek altına dayalı harcama sistemi olan Altın Cüzdan; gerek altın yatırımı gerekse altın temelli harcama yapmakta kullanılan bir elektronik cüzdan, harcama ve transfer sistemi…

Altın Cüzdan, altın temelli bir elektronik cüzdan olup cüzdan sahipleri arasında hızlı ve güvenilir bir transfer aracı olarak çalışıyor. Altın Cüzdan fiziksel karşılığı olması nedeni ile kur riskine daha az duyarlı olduğu gibi İslami Finans gereklerine ve aynı zamanda da katılım bankacılığı araçları ve işleyişine de tam uyumlu olması nedeniyle tüm dünyanın güvenle ve kolaylıkla kullanabileceği bir model… Ayrıca, Altın Cüzdan geliştirmiş olduğu sanal ve ön ödemeli ALTIN KART üyelik kartı sayesinde, altın ile alışveriş yapılabilmeyi de sağlıyor.

Haberin Devamı

Dolara karşı Altın Cüzdan

Doların son dönemlerde TL karşısında artışının ülkemizin her bir vatandaşına verdiği zararların boyutları inkâr edilemez seviyelere ulaştı. Bu konu üzerinde düşünen, araştıran, yorum yapan çok değerli birçok uzmanın yanı sıra Altın Cüzdan’ın kurucu ve yöneticileri Dr. Aziz Saka ile Sunay Derinbay; ‘Sıralanan nedenlerin hiç değilse bir kısmını ortadan kaldırmak için ‘Altın Cüzdan’ isimli yeni bir model geliştirdik. Bu ödeme sistemi ile özellikle ithal ürünlerde uygulanan dövize duyarlı farklılıklardan ötürü oluşan enflasyonu ortadan kaldırabiliyoruz’ dedi.