Ankara Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

18.09.2017 - 16:19 | Son Güncellenme:

.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

İSTANBUL (AA) - Yeni eğtiim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Küçükçekmece'de tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Küçükçekmece Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Şehit Er Müslüm Zengin İlkokulu'nda gerçekleşen törene Kaymakam Harun Kaya, Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Müdürü Cemal Yılmaz, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaymakam Kaya, ülkenin geleceğinin şekillenmesi için mücadele eden öğretmenlere teşekkürlerini sundu ve yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Karadeniz ise "Küçükçekmece'deki en büyük zenginliğimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz. Türkiye artık eğitimin çok farkında, bütün aileler çocukların eğitimi için her türlü fedakarlığı yapıyor. Eğitimden başka çıkış yolumuz yok.'' ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise konuşmasında, bu yıl farklı bir heyecan ve birçok yenilikle eğitim öğretime başlandığını aktararak, şu değerlendirmede bulundu:
''Bunların en başta geleni, çocuklarımız için çok faydalı olduğuna inandığımız eğitim müfredatındaki köklü değişiklik meselesi. Bu sene, 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanacak olan müfredat değişikliği, önümüzdeki seneden itibaren bütün sınıflarda uygulanacak. Ne değişti? Program sadeleştirildi, fazlalıklar sadeleştirilerek gereksiz bilgiler çıkarıldı. Sınıflar arasında ve birimler arasında ahenk ve bütünlük sağlandı. Temel değerler, bilgi ve beceriler, tutum ve davranışlar birbiri ile uyumlu ve tamamlayacak şekilde düzenlendi. İnşallah çocuklarımız çok daha iyi şartlarda, çok daha gerekli bilgiler ile eğitim öğretim faaliyetlerini yapacaklar. Kazasız belasız bir eğitim öğretim yılı diliyorum."
Yazarlar