Edirne Yeni Eğitim Öğretim Yılına Doğru

Yeni Eğitim Öğretim Yılına Doğru

10.09.2017 - 11:19 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Demirkıran: "Eğitim süreçlerinde velilerimiz çok büyük bir potansiyeli taşımaktadırlar. Eğitim merkezindeki çocuklar velilerin göz bebeğidir"

Yeni Eğitim Öğretim Yılına Doğru

EDİRNE (AA) - Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, velilerin eğitim öğretim sürecine katkı sunmaya teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Demirkıran, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle yayımladığı mesajda, toplumsal hayata yön veren unsurların başında eğitimin geldiğini, eğitim seviyesi ne kadar iyi ve kaliteli olursa refah, barış ve huzurun o denli iyi seviyede olacağını ifade etti.

Eğitimde aile, okul, sosyal çevre ve yönetim unsurunun önemine değinen Demirkıran, şunları kaydetti:

"Eğitim süreçlerinde velilerimiz çok büyük bir potansiyeli taşımaktadırlar. Eğitim merkezindeki çocuklar velilerin göz bebeğidir. Onların iyi yetişmeleri ve mutlulukları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacakları önemli bir gerçektir. Velilerimizin eğitim sürecine nitelikli zaman ayırmaları başta olmak üzere her türlü katkıyı yapmaları teşvik edilmelidir. Bu potansiyelin gereği gibi değerlendirilemediği kanaatindeyiz. Veli konusuna bambaşka bir bakış açısı kazandırmalıyız. Veliyi işin içine katmayınca modellerin başarılı olması mümkün değildir. Velilerin sadece imkan boyutu ile ele alınması ise büyük bir kayıptır. Günümüzde velilerimiz 20-30 yıl öncesine göre eğitim seviyesi ve mesleki yeterlilik açısından çok daha donanımlıdırlar. Günümüz velileri eğitimde fikir kaynaklarından biri olarak işin içine katılabilir. Velilerimizden etkin ve sistematik bir şekilde istifade edilmesinin önemi büyüktür. Bu konuda kamuoyu oluşturulmalı ve yakından takip edilip işlerlik kazandırılmalıdır."