Konya YENİ KONYA STADI AÇILIŞA HAZIR

YENİ KONYA STADI AÇILIŞA HAZIR

07.08.2014 - 11:36 | Son Güncellenme:

.

YENİ KONYA STADI AÇILIŞA HAZIR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 42 bin kişilik yeni stadyum tamamlandı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni Büyükşehir Stadyumu’nda incelemelerde bulundu. Yeni stadyum inşaatının Konya’dan ve Konya dışından büyük bir merakla takip edildiğini kaydeden Akyürek, Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde bulunan stadyum inşaatındaki canlı yayınını Konya’dan ve Konya dışından 2 milyon 600 bin kişinin izlediğini ifade etti.
Konya Büyükşehir Stadyumu’nun 42 bin kişilik kapasitesiyle, birçok ilki barındıran inşaat yapısıyla Türkiye’de de spor kalitesine katkı yaptığını kaydeden Başkan Akyürek, “Mesela ekran kalitesi ve büyüklüğü ile en büyük skorboard Büyükşehir Stadyumu’nda. Zeminden ısıtma, modern drenaj sistemleri, tribün ısıtma sistemleri, restoranları ve işyerleri ile sporseverlere çok konforlu bir hizmet sunacak. Yeni stadyum, Konya’nın sportif başarısında çok önemli bir lokomotif görevini yerine getirecek” dedi.
Sportif başarı isteniyorsa, Konya’da sporun daha da gelişmesi, güçlenmesi, Torku Konyaspor’un başa oynaması isteniyorsa halk ve seyirci desteğinin en üst seviyede olması gerektiğini kaydeden başkan Akyürek, taraftar gruplarına, gençlere ve tüm Konyalılara çağrı yaptı. Başkan Akyürek, en az 30 bin kombinenin satışının yapılması, maça göre 12 bin seyirci desteği verilmesi, böylece maçların dolu bir stadyumda oynanması gerektiğini ifade etti.
Yeni stadyumu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açmasını arzu ettiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, “Seçim süreci, siyasi yasakların başlaması ve çevre düzenlemesinin devam etmesi nedeniyle bu süreçte açılış imkanı bulunamadı. Sayın Başbakanımız 10 Ağustos’ta milletimizin teveccühü ile Cumhurbaşkanı olacak inşallah. Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olarak Büyükşehir Stadyumu’nu açmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.