Ekonomi Yeni nesil batarya sistemi geliştirecek

Yeni nesil batarya sistemi geliştirecek

14.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell’in elektrik tedariki ve enerji çözümleri sağlamayı hedeflediği şirketi Turkcell Enerji Çözümleri ile ‘Enerji Depolama Sistemleri (EDS)’ konusunda faaliyet gösteren DMA-OveO, tüketiciye kesintisiz enerji sunmak üzere bir araya geldi.

Yeni nesil batarya  sistemi geliştirecek

Tamamen yerli ve milli olan bu işbirliğinde, kesintisiz elektrik tedarikinin yanı sıra şebeke dalgalanmalarının cihazlara verdiği zararın da önüne geçilerek tüketicilerin kaliteli ve sürekli elektrikle tanıştırılması planlanıyor. Turkcell, Ar-Ge ve Ür-Ge süreçlerinde ürünlerin birlikte geliştirilmesi için Turkcell Enerji Çözümleri ve DMA-OveO’ya destek oluyor.

İki firma, lityum iyon pil tabanlı Enerji Depolama Sistemleri’ni tüm teknolojisi milli olan ‘Batarya Yönetim Sistemi’ yazılım ve donanımlarını kullanarak, elektrik kesintisinin hissedilmeyeceği şekilde geliştirmeyi planlıyor. Tüketicilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanacak EDS’lerin farklı kapasitelerde ürün çeşitliliği olacak.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Turkcell Enerji Çözümleri şirketimizi bu yıl içerisinde hayata geçirdik. Şimdi de tüketiciler için vadettiğimiz kesintisiz elektriği sunmak amacıyla ilk adımımızı DMAOveO ile birlikte atıyoruz. Bu ortak çalışmayla tüm Türkiye’deki nihai tüketicilere şebeke kaynaklı problemlerden etkilenmeksizin, kaliteli elektrik enerjisi sağlamış olacağız. Ayrıca Turkcell Enerji Çözümleri’nin vizyonu doğrultusunda geliştirilecek Enerji Depolama Sistemleri, dijital sistemlere entegre edilecek” dedi.

Enerji verimliliği

Terzioğlu, lisans kapsamında mesken dahil tüm serbest tüketicilere elektrik tedarik edecek Turkcell Enerji Çözümleri’nin sunacağı hizmetlerin bununla sınırlı kalmayacağını da dile getirerek, evde enerjinin daha verimli kullanılmasını sağlayacak sistemleri de tüketicilere sunacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı