Fenerbahçe "Webo ile başlasaydık belki gol atamayacaktı"

"Webo ile başlasaydık belki gol atamayacaktı"

11.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknik Direktör Kartal, eleştirilen Emenike tercihi için “Hızıyla iş yapabileceğini düşündük. Ama oyun tıkandı, çıkardık. Belki Webo ile başlasaydım, erken yorulacaktı ve golü atamayacaktı” dedi.

Webo ile başlasaydık belki gol atamayacaktı

Teknik Direktör İsmail Kartal, Sivasspor maçı sonrası basın mensupları ile yaptığı sohbet toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekibin hocası, bir hayli eleştiri alan Emenike tercihi için “Belki Webo ile başlasaydım, erken yorulacaktı ve golü atamayacaktı. Ne yapacaktık o zaman, ne diyecektik? Emenike birkaç pozisyonda zorladı. Belki istediği pasları alamadı. Karşısındaki sol bek çok fazla oynamayan bir oyuncuydu. Emenike’nin burada gücüyle hızıyla iş yapabileceğini düşündük. Ama baktık oyun tıkandı. Tıkanınca Webo hamlesini yaptık” ifadelerini kullandı.

‘Biraz etkileniyoruz’

Kartal, “Galatasaray’ın önce oynaması ve son dakikalarda gol atması etkiliyor mu?” sorusuna ise “Tabii ki psikolojik olarak biraz etkileniyoruz. Etkilenmiyoruz desek yalan olur. Dakika 84... Şurada 5-6 dakika daha berabere gitse, sen yensen öne geçiyorsun. Ama şimdi ne oldu? Biz kazandık, rakiplerimiz de stres yaşayacak” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

F.Bahçe’nin hocası, Diego’nun performansı için de “Bana Diego ile ilgili sezon başından beri çok soru sordunuz, ben de hep aynı cevabı verdim. ‘Biz 23-24 kişilik bir kadroyuz. Bundan önceki maçlarda oynadı, sonra da zamanı gelince oynayacak’ dedim. Kulüple sorun yaşadığında farklı gözle bakmadık, oyuncunun yanında olduk. Çünkü her oyuncuya ihtiyacımız var. Hepsi bizim oyuncumuz. Antrenörler böyle bakmak zorunda. Diego da artık bizim oyuncuları sevdiğimizi ve onlara inandığımızı, güvendiğimizi de biliyor” dedi.