Teknoloji Yeni PlayStation Hakkında Bildiklerimiz

Yeni PlayStation Hakkında Bildiklerimiz

09.05.2016 - 14:57 | Son Güncellenme:

PlayStation’ın PS Neo kod adıyla anılan yeni bir versiyonu çıkacağı zaten bilinen bir şeydi. Bu proje şuanda PS4k ve PS4.5 isimleri ile de anılıyor.

Yeni PlayStation Hakkında Bildiklerimiz

Yeni konsol PlayStation’ın sanal gerçeklik gözlüğü PS VR’ı destekleyecek. Daha iyi grafiklere sahip olacak olan konsol PS 4’e göre oldukça güçlü olacak.

Haberin Devamı
PlayStation 4’e Devam

Yeni konsol gelecek ama Sony’den yapılan açıklamaya göre PS 4’ün üretimi devam edecek. Yani yeni gelecek olan konsol yeni bir nesil değil sadece bir üst versiyon olacak. Sony yeni konsolu PS VR‘dan önce tanıtacak. Mart ayında yapılan açıklamaya göre VR Ekim ayında piyasaya çıkacak. Sony şimdiden kamera ve iki Move kontrolcüsünün dahil olduğu paketleri 500 dolardan ön satışa çıkardı. Yeni konsolun tarihinin Haziranda düzenlenecek olan E3 fuarında duyurulması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir: PlayStation Now Büyümeye Devam Ediyor Cihazda Neler Olacak?

PS4.5 teoride PS4’ün güçlendirilmiş hali. 4K çözünürlükte oyunları desteklenmesi bekleniyor. Ayrıca hem günümüzde ki hem de yeni nesil ultra HD medyayı destekleyecek. Konsolda AMD’nin konsollar için geliştirdiği işlemci kullanılacak. Bu işlemci hem işlem merkezi hem de grafik merkezi olacak. Konsolda 2.1GHz AMD Jaguar işlemcinin olması bekleniyor. Bunun yanında ise 8GB GDDR5 RAM olacak. PS4.5 ayrıca bugüne kadar çıkmış olan PS4 oyunlarını da destekleyecek. Yani PS4 kullanıcılarının bugüne kadar aldığı oyunlar çöp olmayacak. Konsol oyunlarının fiyatları göz önünde bulundurulduğunda herhalde en müjdeli haber bu olmalı.

PlayStation 4 Neo Oyunlarında Zorunluluk Olacak