Teknoloji Yeni Toshiba KIRA Ultrabook Serisi Tanıtıldı

Yeni Toshiba KIRA Ultrabook Serisi Tanıtıldı

14.05.2015 - 16:58 | Son Güncellenme:

Toshiba, yeni KIRA ultrabook serisini tanıttı. Seri, üst düzey özellik ve teknolojilere sahip. 5. nesil Intel Core işlemcilerle birlikte ...

Yeni Toshiba KIRA Ultrabook Serisi Tanıtıldı

Toshiba, yeni KIRA ultrabook serisini tanıttı. Seri, üst düzey özellik ve teknolojilere sahip. 5. nesil Intel Core işlemcilerle birlikte yüksek performans ve 13 saate kadar pil ömrü vadeden bilgisayarlar, Toshiba’dan yapılan açıklamaya göre optimum renk ve görüntü için kalibre edilmiş Chrome Tune, gerçeğe yakın bir görüntü elde edilmesini sağlayan bir yazılım. KIRA serisi, PixelPure veya Full HD çözünürlük ile farklı ekran seçenekleri bir araya getirmiş. 2.560 x 1.440 piksel çözünürlüklü PixelPure dokunmatik ekran seçeneği ile IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide) ekran teknolojisi yüksek netlik sunarken, Corning Concore cam da hareket halindeki yaşamlar için gereken korumayı garantiliyor. Bahsi geçen IGZO teknolojisi de, en basit hâliyle yatay ve dikey olarak ultra-geniş görüş açısı ve geliştirilmiş pil ömrü demek. Full HD seçeneğinde, film seyretmek veya videoları düzenlemek için güçlü bir renk üretimi ve geniş görüntüleme açısı sunan 300nit’lik IPS ekran kullanılmış. Yansıma yapmayan ekran, dış mekân kullanımları için de ideal.

Haberin Devamı

Özel olarak üretilen Harman Kardon hoparlörler ve DTS Studio Sound teknolojisi ile kullanıcılar, Toshiba’ya göre derinlikli ve üstün bir ses deneyiminin keyfini sürecekler. Bilgisayarın bağlantı noktaları arasında da 3 adet USB 3.0 girişi, bir adet UHD çıkış özellikli HDMI bulunuyor. Bilgisayarlar, kablosuz ekran teknolojilerini de destekliyorlar. İnce ve çerçevesiz arka aydınlatmalı klavye, notebook’un gövdesi ile uyumlu görünüyor. Tuş kontürlerinin de, en iyi yazma rahatlığı için özel olarak tasarlandığını belirtelim. Cihazların tüm özelliklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ekran seçenekleri: 33.8 cm (13.3″) PixelPure (2560 x 1440), 221 ppi, IGZO 10 parmak dokunma destekli ekran teknolojisi ve Corning Concore glass 33.8 cm (13.3”) Full HD (1920 x 1080), 300 NIT, yansıma yapmayan, IPS ekran İşlemci: 5. nesile kadar Intel Core i7 işlemciler Grafik işlemci: Intel HD 5500 grafik işlemci Ses DTS Studio Sound özellikli Harman Kardon stereo hoparlörler SSD: 256 GB’a kadar mSATA SSD (Katı Hal Sürücüsü) Hafıza: 8GB DDR3L Yazılım: Toshiba için ChromaTune Bağlantı: 3 x USB 3.0 (1 x USB uyku modunda şarj özellikli), 1 x HDMI Ultra HD çıkışlı, SD kart okuyucu, kombo kulaklık İletişim: Intel Çift Bant Kablosuz-AC 7265, Bluetooth 4.0, kablosuz ekran teknolojileri Beam Forming (Hüzme Oluşturma) teknolojilerini destekleyen çift mikrofonlu HD web kamera İşletim sistemi: Full HD ekran modeli: Windows 8.1 64-bit PixelPure ekran modeli: Windows 8.1 Pro 64-bit Pil ömrü: Full HD ekran modeli: 13 saate kadar1 PixelPure ekran modeli: 10.45 saate kadar1 Boyutlar: Full HD ekran modeli: 316 mm x 207 x 7.6/17.9 mm PixelPure ekran modeli: 316 mm x 207 mm x 9.5/19.8 mm Ağırlık: Full HD ekran modeli: 1.1 kg PixelPure ekran modeli: 1.3 kg Bilgisayarın tasarımım ayrıntılarına galerimizden ulaşabilirsiniz. Fiyat konusunda herhangi bir bilginin verilmediğini belirtelim.