Teknoloji Yeni Windows 10 Güncellemesi

Yeni Windows 10 Güncellemesi

27.05.2016 - 13:55 | Son Güncellenme:

Microsoft bugün Windows 10 yeni ön izleme sürümünü Insider Programının fast ring bölümünü oluşturan kullanıcılara dağıttığını açıkladı.

Yeni Windows 10 Güncellemesi

Microsoft’un Build 14352 adını verdiği güncelleme kendinden önceki 14342 güncellemesinden iki hafta sonra kullanıcılara sunuldu. Son derece kullanışlı özellikler getiren 14342 uygulamalara stylus ile yazı yazmayı sağlayan Windows Ink ve Windows 10‘un kişisel dijital asistanı Cortana‘ya geliştirmeler getirmişti.

Haberin Devamı
Uzun Zamandır Bekleniyordu

Artık Cortana sizin için zamanlayıcıyı ayarlayabiliyor, iptal edebiliyor veya ne kadar zaman kaldığını size söyleyebiliyor. Groove Music Pass premium hesabına sahip olan kullanıcılara artık Cortana istedikleri müziği çalabiliyor. Sanatçı adı, tür adı, çalma listesi ya da şarkı adı ile arama yapabiliyorsunuz. Microsoft’un Engineering Systems Team yöneticisi Gabe Aul blog gönderisi ile yaptığı duyuruda şu anda Cortana’nın Groove özelliklerinin Amerikan İngilizcesi ile sınırlı olduğunun ancak yakında daha çok kullanıcılara ulaşacaklarını dile getirdi.

Windows Ink ile beraber Yapışkan Notlar uygulaması da daha sofistike bir hal aldı. Son güncelleme il beraber Cortana notlarınızdan hatırlatıcı oluşturabiliyor ve bu hatırlatıcılar Cortana’nın bulunduğu her cihazdan erişilebilir. Notlara numara yazdığınızda arayabiliyorsunuz, e-posta adresi yazdığınızda direkt olarak e-posta atabiliyorsunuz ya da bir internet adresi yazdığınızda direkt olarak siteye erişebiliyorsunuz. Son olarak Windows 10 Pro’yu Windows 10 Enterprise’a yükseltmek artık çok basit. Daha önceki gibi bilgisayarı yeniden başlatmak yerine sadece gerekli olan kodu yazıyorsunuz ve iletim sisteminin Enterprise sürümü kullanıma hazır oluyor.